Започна се: ВМЗ-Сопот излиза на протест на 24 август

Работниците имат две искания

ВМЗ-Сопот (Вазовски машиностроителни заводи)
ВМЗ-Сопот (Вазовски машиностроителни заводи) Източник: Zonanews

ВМЗ-Сопот излиза на протест пред Министерството на икономиката на 24 август. Това стана ясно след проведеното днес заседание на Изпълнителния съвет на КТ "Подкрепа" към завода.

 

Исканията на работниците и служителите са две - изваждане на ВМЗ от структурата на Държавната консолидационна компания и преминаване на пряко подчинение на Министерството на икономиката, както и оставка и незабавно отстраняване на Съвета на директорите на предприятието.


От синдиката посочиха, че дават достатъчно време на министъра на икономиката да изпълни тези две искания в срок до две седмици, в противен случай в деня на протеста ще бъде поискана неговата оставка.

 

Още от "Икономика"

Министър Николов: България затвърждава ролята си на активен участник в регионалното икономическо сътрудничество

На форума участие взеха още министърът на икономиката на Косово г-жа Артане Ризваноли, бившият външен министър Мария Габриел, световни лидери, бизнес експерти и предприемачи

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени