Запорожката АЕЦ е загубила връзката си с електрическата мрежа на Украйна след руски артилерийски обстрел, казва "Енергоатом"

"Енергоатом" каза, че централата сега получава ток за покриване на собствените си нужди от резервни дизелови генератори

АЕЦ "Запорожие"
АЕЦ "Запорожие" Източник: Pinterest

Русия напълно изключи захранването на Запорожката атомна електроцентрала, предаде Укринформ. Окупираната от Русия атомна централа в Украйна е загубила днес напълно връзката си с украинската електрическа мрежа в резултат на артилерийски обстрел. Това съобщи украинската държавна компания "Енергоатом" и обвини за обстрела руските окупатори. "Енергоатом" каза, че централата сега получава ток за покриване на собствените си нужди от резервни дизелови генератори. Запасите от дизелово гориво ще стигнат за 10 дни, добави компанията.

Още от "Икономика"

България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантиране сигурносттана енергийните доставки

Енергийните министри възложиха на мениджмънта на двете компании да започнат активна работа във връзка със споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ"

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени