Заради оттегляне на Мъск от сделката Twitter ще го съди

Условията на сделката изискват Мъск да плати 1 милиард долара такса, ако не завърши сделката

Илон Мъск
Илон Мъск Източник: Shutterstock

В петък (8 юли) писмо до Twitter, подадено до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), адвокатите на Мъск заявяват, че Мъск прекратява споразумението за поглъщане на Twitter, тъй като, според тях, Twitter е направил "фалшиви и подвеждащи" изявления относно потребителските данни.

 

Мъск, който се съгласи да купи Twitter на 25 април, на няколко пъти изрази загриженост за това какъв процент от монетизируемите ежедневни активни потребители на Twitter (mDAU), показател, докладван на всяко тримесечие на SEC, не са хора – независимо дали са ботове, автоматизирани или спам акаунти.

 

Условията на сделката изискват Мъск да плати 1 милиард долара такса, ако не завърши сделката. Но Twitter вече съобщи, че ще се бори в съда, за да получи това плащане. Председателят на борда на Twitter, Брет Тейлър, написа в Twitter, че бордът е "ангажиран да приключи сделката на цената и условията, договорени с г-н Мъск, и планира да предприеме правни действия за налагане на споразумението за сливане...

 

Уверени сме, че ще надделеем в съда в Делауеър", добави Тейлър. Акциите на Twitter паднаха с 5% до $36,81 след новината, доста под $54,20, които Мъск беше предложил да плати. Междувременно акциите на Tesla се покачиха с 2,5% до $752,29. Преди това Мъск беше заплашил да се оттегли от сделката, ако Twitter не успее да покаже, че по-малко от 5% от ежедневните активни потребители са автоматизирани спам акаунти.

 

Източник: Economy.bg

Още от "Икономика"

Министър Малинов: Изграждането на нови ядрени мощности е от стратегическо значение за енергийната сигурност на България

От Хюндай представиха опита и експертизата си в областта на ядрената енергетика като една от водещите компании, изграждащи ядрени мощности

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени