Анастасия Мозер: Ролята на Радев и ДБ е вредна, Борисов направи много!

Радев опитва да върне комунистическия манталитет

Анастасия Мозер
Анастасия Мозер Източник: You Tube

Борисов направи много, ролята на Радев е вредна, споделя в интервю за в. "Галерия“ бившият главен секретар на БЗНC Анастасия Мозер. Тя коментира, че ролята на президента и служебното правителство е твърде негативна.

 

"Радев опитва да върне комунистическия манталитет. Надявам се, че това няма да стане. България трябва да бъде в Европейския съюз и НАТО, защото това осигурява спокойствие и сигурност в държавата", уточнява Мозер. По думите й уволненията на служебния кабинет напомнят много за времето на комунизма.

 

"Всичко е в ръцете на българския народ. Той трябва да каже "не" на подобна реставрация", смята потомствената земеделка. Според нея изненадите на последните избори не говорят за здраво мислене сред българските избиратели.

 

"Само този, който нищо не прави, той не греши. С голяма доза предпазливост приемам обвиненията срещу Борисов. Смятам, че той направи много - магистралите, метрото, международните връзки, показването на авторитета на България в ЕС", посочва Анастасия Мозер. Тя определя поведението на "Демократична България" като безпринципно, а понятието дясна партия у нас се разбира погрешно.

 

"Все още подкрепяме (Обединените земеделци б.р.) ГЕРБ, въпреки, че те с нищо не са показали някакво признание за нашата подкрепа. Приказките за следизборни коалиции са смешни. Трябва да се направи един солиден блок преди изборите, за да имат демократичните сили шанс за успех и съставяне на правителство", подчертава Мозер.

 

Относно санкциите по закона "Магнитски" тя настоява, че трябва да се наблюдава и да се повдига въпроса с корупцията. "Ако мислиш доброто някому, трябва да му показваш кривиците. Доволна съм от тези забележки, защото открай време у нас виновни има, наказани няма. Ако нещо компрометира демокрацията у нас, това е корупцията", категорична е Анастасия Мозер.

Още от "Интервю"

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени