Антон Тодоров, специално за Zonanews: ПП-тата вкараха в изпълнителната власт представители на най-гнусната прослойка комунистически гавази и техните наследници. Това е позор!

Корупционерството, което ПП и неговите гаулайтери практикуваха половин година, е най-силният коз на Кремъл за контрола му над тези мародери - повече от 4,5 млрд. лв. са изтекли към РФ в рамките на 6 месеца от тяхното управление

Антон Тодоров
Антон Тодоров Източник: Zonanews

Интервю на Живка Кехайова

 

Бихте ли се ангажирали с прогноза за изборния резултат? Какви са аргументите Ви за нея?

 

Прогнозата ми може да се базира единствено на резултатите от половин дузина социологически изследвания, които се появиха през последните седмици. Изводите от тях са следните:

 

1. Коалицията ГЕРБ-СДС категорично ще бъде победител на тези предсрочни парламентарни избори. Подобен резултат е важен, за да се покаже, че страната ни се нормализира! Той би бил проява на толкова любимата ми абстрактна справедливост! Най-после, резултат като този е в реда на нещата – какво по-естествено от подобен политически реванш за онези, подложени на отвратителни безчинства вече година и половина от шайката на ПП-тата.

 

2. Възможно е ПП да не са втора сила (това към днешна дата все още е по-малко вероятно, отколкото да са втори в предпочитанията на тези, които ще гласуват). Ако ПП станат трета сила, то ще бъде категоричен знак, че сме свидетели на голямoтo завръщане – при сънародниците ни ще се е завърнало здравомислието. А завърне ли се здравомислието – спукана им е работата на ПП-тата. Там са като в трилър – блесне ли светлината и злото се разпада. Та и тук така – истината, която е сърцевината на здравомислието, ги изпепелява навред. ПП-тата имам предвид!

 

3. Много вероятно е антибългарската соцпартия, както аз от доста време именувам БСП, да се позиционира като пета политическа сила. Това ще бъде съвсем справедлив резултат за една злодейска ОПГ, която българите, ако имаха повече мозък в главата и по-настоятелен усет за самосъхранение, щяха отдавна да сa оставили зад борда на българската политика.

 

За съд и отговорност за престъпленията й не говоря – бяха пропуснати, умишлено или да, всички възможности за това. Но и днес продължава да ме тревожи следният въпрос: Докога, по дяволите, някаква част от българите ще гласуват за своите унищожители и това ще води до понасяне на свирепи щети от цялата нация.

 

Баста! Редно е, макар и след много изгубено време, българите да докажем, че сме съхранили частица здрав разум – провереното емпирично знание, което ти казва в мигове на избор: "Недей, това не го прави, защото...знаеш какво се случи последния път, когато тези бяха във властта".

 

Винаги се случва едно и също – осиромашаване на големи групи българи, съсипваща лични и публични финанси инфлация, предателство на националните интереси, докопване до казионната хранилка за бесепарските функционери, далавери в индустриални размери, дива демагогия, прикрита под наслов за "социална държава" и разхитителни "социални разходи". Апропо, винаги, когато някой заговори за "повече социална държава", трябва да знаете, че същият някой се готви да краде в огромни размери.

 

Като стана дума за абстрактна справедливост – нека нейният пророк направи така, че и ДБ да останат извън борда на следващия парламент. Засега това изглежда невъзможно (във всички социологически изследвания те влизат в 47-то НС), но какво ни пречи да си помечтаем за една чиста, приветлива и нормална България – без комунистически и посткомунистически пезевенци, които се явяват под всякава вънкашност чужда и име ново.

 

Аман, бе! Докога под табелката "автентично десни" (пълна измама е тази табелка) ще нахлуват цели партизански отряди от коминтерновски наследници, отрочета на ДС и РУМНО ченгета, нискостеблени прислужници на тоталитарната комунистическа диктатура като прокурори в Разград например и още много знайни и незнайни производни на онова, което уж трябваше да сме преодолели – та ние вече караме 33-тата година от сгромолясването на комунистическата диктатура.

 

А ПП-тата вкараха в изпълнителната власт представители на най-гнусната прослойка комунистически гавази и техните наследници. Това е позор! Това е нечуван и невиждан позор, който никога няма да простя на тези типове от ПП!

 

Много е възможно да имаме напълно разпарчетосан парламент от 7-8 партии и коалиции. Това, освен че е "гаранция" за нови предсрочни избори напролет, ще бъде доказателство за трудно поправимото счупване на българската нация.

 

Подобна фрагментация е като покана за хибридни атаки от зловредни сили – основно североизточно от нас – и резултатите от тяхното въздействие няма да се бавят. Аз съм реалист и поради това – песимист за близкото политическо бъдеще на страната ни. Нужно е вразумяване, а то идва с времето и...страданията.

 

Как Ви изглежда следният сценарий за правителство: Договаря се такова между ГЕРБ, ПП и ДБ. Цената, която ГЕРБ трябва да "плати" за него е неучастието на Бойко Борисов в изпълнителната власт, което едва ли е проблем, предвид собственото му оттегляне от преди предложените от ГЕРБ правителства. ПП приема да "плати" с оттеглянето на Кирил Петков, но се пазари за Асен Василев – за да запази някакво влияние, а и защото не разполага с друга разпознаваема фигура. ДБ поставя като основно условие да се съгласи за участие, но след ПП, за да не разочарова съвсем избирателите си. Доколко е реалистичен този сценарий? Има ли други и какви са те?

 

Не ми изглежда добре! Ще го кажа съвсем ясно, директно и категорично – изглежда ми като опит да изградиш съжителство между пчели и охлюви – няма база за съприкосновение. Все едно да мерим разстояния в килограми! Нека кажа няколко важни според мен неща по този казус:

 

Аз съм противник на това да се прави правителство на всяка цена. Всяко нещо, което е съградено върху такава философия, представлява мина със забавено действие и рухва в най-неподходящия момент, докато нанася страшни щети. И когато гръмне започва вайкането: "Ама как така, нали си го представяхме другояче".

 

В политиката има закономерности и от тях не може да се избяга. Компромисите са до време и до определена степен. Не може да пристъпиш отвъд в даден момент, защото ще понесеш невъзстановими щети. От тази гледна точка, отговорът на вашия въпрос би могъл да се търси в полетата на "разумния компромис".

 

Добре, нека поръзсъждаваме относно т.н. "разумен компромис", както някои го виждат. Искат ГЕРБ да "плати" цена и то такава, която би представлявала самоубийство. Какво имам предвид? Всеки, който поставя като condicio sine qua non (в римското право - условие, без което не може) оттеглянето на Борисов, дефакто настоява за приключването на тази партия.

 

Да, в един момент въпросът за наследника на Борисов ще стои, но днес не е този момент! Борисов е на 63 г. – в свободния свят това е времето, когато се правят най-знаменитите и ефективни, полезни и резултативни политически кариери, защото човек на тези години, с този опит, който той има, е незаменим за времена като днешните.

 

Работя в екипа му вече 7 години и внимателно съм го анализирал и наблюдавал – за днешната "перфектна буря" от кризи нямаме по-подготвен и притежаващ опит, контакти, персонални качества и способности да ни преведе през кризите държавник! Както би казал Арнолд Тойнби, ако беше негов съвременник: "Фортуна и талантите се договориха да му дадат възможност да ги представлява". Толкоз!

 

Против съм Борисов да става жертвен агнец само и само, за да има някакво правителство, при това с наркоманите от ПП в него! Тези, които по време на вакханалия с пици на кристали решиха неговия незаконен арест. Не е сериозно това, вредно е и ще доведе до всички земни беди, които ще връхлетят страната ни безспир.

 

И още - погледнете т.н. "безкомпромисни условия" на ДБ, за да се включат в "правителство на компромиса". Те вече на няколко пъти бяха изговорени от Христо Иванов-Бойкикев – коминтерновският наследник, прокси на знакови приватизатори и представители на задкулисието, в чийто джипове обича да отсяда. Второто от тези условия е "оставка на главния прокурор Иван Гешев". Та тези хора са обсебени!

 

Кой нормален човек би се съгласил с това условие – та приемането му е като да са самоубиеш ритуално пред амвона на "разградската десница", за да ти се изсмеят в лицето след това, че са те "прекарали". Абсурд! Това е от Бога грехота и пред хората срамота – да се включиш в свалянето на един от най-големите куражлии на българския посткомунизъм, какъвто Гешев представлява, заради кефа на "задругата на костовите приватизатори".

 

Хайде холан – та Гешев е единственият главен прокурор на посткомунизма, който не се поколеба да повдигне обвинения срещу онези, които българите от десетилетия виняха за злощастната си съдба – пеликаните на криминалната приватизация, която извършиха под покровителството на политическите "капо ди тути капи".

 

Гешев бе този, който съучаства заедно с хората от ДАНС в разкриването и изгонването на десетки представители на руския шпионаж в България – как изобщо на някого му се отваря устата да пледира свалянето му?!


ГЕРБ-СДС безспорно трябва да се опитат да направят правителство и аз нямам съмнение, че те ще предложат солидно и много подходящо за днешната кризисна ситуация проектоправителство. Но чистата аритметика на подкрепата за такова правителство ми бяга – казвам това като извод от публичните заявления на говорителите на различните партии.

 

Възможно ли е България да преодолее презрението и недоверието на партньорите от НАТО и ЕС – следствие от водената унизителна политика по отношение на войната на Русия срещу Украйна от страна на правителството на ПП, БСП, ДБ и ИТН?

 

Най-добре беше да не се стига до това презрение и недоверие, но така или иначе фактът е факт – правителството на четворната коалиция с премиер Кирил Петков успя да натвори всичко, което може да се натвори срещу българските национални интереси. И дори и там, където привидно би трябвало уж да има нещо полезно, когато се поразровиш виждаш, че зад решенията им няма солидност, няма визионерство, няма ценностно обосноваване от гледната точка на нашата принадлежност към "свободния свят".

 

Всичко е търгашество, мародерство – скъсваш уж с "Газпром" и веднага след това подготвяш завръщането на "Газпром", само че през посредници, които пак ти доставят руски газ, но с 28 % отгоре, за да има за лапачите от ПП.

 

Все е имало намазване на филията от далавери, но тези удариха джакпот – и като перверзност на фантазията за схемите, и като пълно безразличие относно последиците от тези далавери, и като демонстративната инфлация на иначе важни, изпълнени с идеологическа ценност фрази за "скъсването с руското влияние", "евроатлантическа отговорност", "принадлежност към свободния свят" и т.н., и т.н.

 

Ако някой специално беше търсил персони, които да изиграят този отвратителен етюд в сагата "руска хибридна война", едва ли би попаднал на по-подходящи гастрольори.

 

Още не мога да си изясня напълно и докрай кой (или кои) направи (ха) кастинга на тези човечета, кой (или кои) българомразци представи (ха) тези човечета пред щатското посолство, та целият водевил стигна зеещи висини – американският президент Байдън да спомене Кирил Петков (прости, Господи) на откриването на срещата на държавните глави на инициативата "Три морета" през юли 2021 г. като подходящ за премиер.

 

Семето на антиамериканизма беше посято с този и последващите ходове и никак няма да е лесно да изкореним плевелът, който се пръкна от това.


Само си спомнете, не беше толкова отдавна, а преди няколко месеца – правителството на Петков, в което ключов елемент беше антибългарската партия БСП, която винаги е била явния апендикс на Москва в страната ни, не прие решение за доставката на оръжие на сражаваща се с руската агресия Украйна.

 

Не застана категорично на страната на Киев, въпреки демонстративните разходки на Петков и сие дотам, беше поставено в карантина при международните си контакти, особено със западните ни партнори в НАТО и ЕС, направи множество гафове, вкл. по отношение скъсване на зависимостите от Москва.

 

Нека припомня – правителството на ПП, ИТН, БСП и ДБ направи България в пъти по-зависима от Русия, увеличавайки в пъти търговските връзки с Москва и докарвайки дотам нещата, че над 4,5 млрд. лв. са изтекли към РФ в рамките на 6 месеца от тяхното управление.

 

Накрая – малко ограмотяваща ретроспекция: Какво направи възможни процесите, довели до атаката срещу ГЕРБ и появата на ПП? Преодоляно ли е, научени ли са уроците? Кое направи ПП толкова неспособни да управляват? Кое е най-голямото предателство срещу България, извършено в последната година?

 

Една от основните причини е внушената отново на хората вяра в политическия инженеринг, която отново доведе до драстична вражда между целите на тези нови "болшевики" и същността на човешката природа. Оттам се пръкнаха онези бесове, които оскверниха страната през лятото на 2020 г., освен че оскверниха столетни сгради с национална значимост, които бяха омазани с яйца, риба и домати.

 

Идеята за нов човек, за нов морал, за пълна промяна, за "ичегъртване" води да страшни престъпления – и то от позицията, че това са стъпки към рай на земята. Получава се ад, винаги така се получава. Разбира се, трябва да подчертаем, че десетилетието на ГЕРБ направи част от българите много по-богати, по-добре живеещи, подобри средата и в буквалния смисъл на думата изгради две Българии – БНП на страната в периода 2009-2021 г. е удвоен, какво по-значимо макроикономическо доказателство за подобно твърдение.

 

Звучи парадоксално, но когато човек заживее по-добре, той отваря повече и сетивата си, започва да става по-придричив, по-претенциозен, изисква повече, в което няма нищо лошо. Лошото настава, когато това естествено желание бъде опаковано от ловки политически мошеници, които решат да се възползват от отворилата се възможност за "бесовщина".

 

Така се случи и тук – началото на тази ужасна "бесовщина" за страната и нацията аз отчитам от май 2016 г., когато БСП беше оглавена от Корнелия Нинова. Забележете, това е човекът, който съдейства да се реализира плана "Решетников" и избирането на Румен Радев за президент, това е човекът, който сътвори безброй злини в политически смисъл с решенията, в които участва и наложи, вкл. в правителството на Кирил Петков.

 

Това е човекът, който направи кастинг и осигури трасе в политиката, вкл. до европейски нива на хора (Елена Йончева например), които и съперничеха в степента на злотворство и готовност да вредят на нацията и държавата. Ще обобщя така – пред България ще има известна възможност за нормализация едва тогава, когато Нинова и Радев са изхвърлени от българската политика, заедно с техните производни.


И още – ГЕРБ трябва да продължи да се противопоставя на ширещият се етатизъм, който се разпространява като цунами и то, забележете, в програмите и идеите за справянето с кризите на същите партии и политици, които са виновни за създаването на тези кризи. ГЕРБ трябва безапелационно да продължи да се противопоставя на предложенията, които водят до всеобхватност на държавата, до увеличаване на данъчното бреме, до увеличаване на преразпределителната тежест на държавата, до ограничаване на полето на частната инициатива и увеличаването на държавния дълг.

 

ГЕРБ трябва да стане гарант за недопускане на политическо инженерство в икономиката, бизнеса, социалната сфера, както и за ограничаване на увеличаване на чиновниците и администрацията. Резултатите от прилагането на горните етатистки политики неизбежно биха били продължаване на противоречивата политика в различни сфери (глупавата мантра за "леви цели с десни мерки”), разминаване между обещания и резултати – това постепенно нагнетява напрежение сред различни слоеве, води до дисбаланси в стопанство, финансова сфера, социална сфера и т.н.

 

Най-накрая – това създава поредно разочарование сред хората, които ще имат чувството, че са гласували за едно, а им се предлага друго. Затова и най-големите електорални поражения ще понесат ДБ и БСП – защото там бяха прекрачени всякакви мислими и немислими граници, които техните избиратели и симпатизанти са начертали в главите си.

 

Разбира се, нямам никакви съмнение, че ГЕРБ-СДС е крайно неудобна за Москва коалиция и Кремъл положи доста усилия, за да инсталира свои матрьошки в българската политика и бизнес, за да слагат прът в колелата на българската държава и общество, докато те управляваха.

 

Ще ми трябва доста време и място само, за да изброя решенията, взети от управленията на ГЕРБ, както и резултатите от тях, които пряко, директно и много болезнено са наранили руските интереси в България. Един пример – правителството на ГЕРБ изхвърли посредниците при доставката на руския газ, ПП-тата ги възстановиха – да, вярно, че са други фирми, не онези, които знаем, но фактът е факт.

 

Корупционерството, което ПП и неговите гаулайтери практикуваха половин година е най-силният коз на Кремъл за контрола му над тези мародери. Защото това, което направиха с природния газ е мародерство!


Питате кое е най-голямото предателство срещу България, извършено през последната година. Вкарването на криминалните отрепки от БСП в изпълнителната власт! Това е нещо, което аз лично никога няма да простя на ПП-тата и ДБ. Чудя се как техните избиратели понасят това и са готови едва ли не да съучастват в римейк на този срамен, нечестив епизод в българската политическа история.

 

Преди тях срещу БСП беше проведен "политически екзорсизъм" – ГЕРБ повече от десетилетие удържаха антибългарската партия от допир с изпълнителната власт. Но това не беше оценено от племето – представяте ли си за какви широко затворени очи на електората говорим?!

 

И още – другото предателство беше жонглирането с понятия, които са сакрални за българските десни избиратели, към които принадлежа и аз – съпротивата срещу руското влияние в България, неутрализиране на руския шпионаж, превръщането на България в отговорен и ефективен евроатлантически съюзник в НАТО, превръщане на отечеството ни в достоен член на европейското семейство. Все неща, които при правителствата на ГЕРБ бяха започнали да се случват.

 

Намерението ми беше това интервю да е по-оптимистично. Но се получи както винаги - реалистично. Допълнителното ми оправдание е, че поне е и искрено.

Още от "Интервю"

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени