Бившият КГБ офицер и съвипускник на Путин Юрий Швец: Американските F-35 пристигнаха в Полша, могат да унищожат цялата ПРО на РФ за 2 часа (ВИДЕО)

Той отбеляза, че американците възнамеряват да помогнат на Украйна колкото е възможно повече, за да се сложи край на войната преди следващите президентски избори

Юрий Швец
Юрий Швец Източник: Telegram

Вашингтон взе стратегическо решение – войната в Украйна трябва да приключи тази година и то само с нейна (на Украйна, бел.ред.) победа. Това мнение изрази бившият съветски разузнавач, живеещ в САЩ, и състудент на Владимир Путин в института на КГБ Юрий Швец пред главния редактор на изданието "ГОРДОН" Алеся Бацман. 

 

"Путин, когато замисли тази операция, взе решение (...) Идиотът получи замайване на главата. Той си въобрази, че е един вид (пълководец) като Александър Велики. Той, оказва се, не е знаел нищо за Русия, какви въоръжени сили има. Той не знаеше какво е Украйна, какви са въоръжените сили на Украйна. Той погрешно изчисли (поведението на, бел.ред.) Китай. Погрешно пресметна и НАТО. Този идиот успя да прецака всичко. Във всички решения, които взе, той се провали", отбеляза Швец.

 

Според него (Швец, бел. ред.) най-важното е, че Украйна получава навреме необходимата военна помощ от западните страни. "Сега F-35 пристигна в Полша. Това са тези изтребители, които според американски експерти (не мога да не им се доверя), за два часа могат да унищожат цялата противоракетна отбрана на Русия, всички пускови установки, които са около Украйна. Отнема приблизително два часа.  След това можете да превземете въоръжените сили на Руската федерация с голи ръце", изтъкна бившият офицер от КГБ.

 
Сега се случва поредна месомелачка, той (Путин, бел. ред.) изпраща своите "мобики" (мобилизирани неподготвени войници, бел. ред.) и военни от частните военни компании, а най-важното за нас е, западната, предимно американска военна помощ, да пристига и екипажите да се  обучат да управляват тези оръжия. И това трябва да се направи преди генералното сражение.Ще се случи. Всичко това ще се случи навреме", каза Швец.


Той отбеляза, че американците възнамеряват да помогнат на Украйна колкото е възможно повече, за да се сложи край на войната преди следващите президентски избори. 


"Виждам, че Вашингтон е взел стратегическо решение, че войната трябва да приключи тази година, а следващата година е задължително. Това е двустранно решение както на демократите, така и на здравото крило на Републиканската партия, което се нарича "неорейгънисти" и което няма нищо общо с тръмпистите", коментира някогашният съвипускник на Путин. 


Решението за приключване на войната (с победа на Украйна, бел. ред.) беше взето отчасти под натиска на тръмпистите, които заплашват да прекратят помощта. Поради това войната трябва да приключи тази година и то единствено с победа на Украйна", подчерта Юрий Швец.

 

Още от "Интервю"

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени