Бившият ЦРУ шеф Петреъс: Русия атакува Балтика или Молдова, ако Украйна загуби войната

Дейвид Петреъс посочи, че отбранителната линия на НАТО сега е на украинско-руската граница

Дейвид Петреъс в CNN
Дейвид Петреъс в CNN Източник: Скрийншот видео кадър

Руската армия няма да спре, ако Украйна не устои на натиска на окупаторите. Следващите жертви на Москва може да са Молдова или някоя от балтийските държави. Това заяви бившият директор на ЦРУ Дейвид Петреъс в ефира на CNN. Петреъс посочи, че отбранителната линия на НАТО сега е на украинско-руската граница.

 

"Ако Русия спечели, ако Путин успее да постигне много голямата си цел в Украйна, той няма да спре дотук. Молдова, а може би и една от балтийските страни, ще бъдат следващите на мушката", заяви бившият шеф на ЦРУ.

 

 

Русия заплашва европейските страни
Балтийските държави активно подкрепят Украйна след пълномащабното нахлуване в Руската федерация. Те многократно са заявявали, че рискът от руска агресия срещу Литва, Латвия и Естония е много висок, затова е необходимо да се засили отбранителната способност.

 

Латвийският външен министър Кришянис Каринш заяви, че Руската федерация ще представлява заплаха за цяла Европа, дори ако Украйна освободи всичките си територии.

 

Освен това молдовският президент Мая Санду заяви, че Русия може да се опита да дестабилизира страната си през пролетта на 2024 г., когато започват предизборните кампании преди президентските избори.

Още от "Интервю"

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени