Делян Пеевски: Готов съм за дебат, но не с Христо Иванов, а с началника му Иво Прокопиев!

Готов съм да помогна на Ивайло Мирчев с диета, ако бъде избран за депутат

Делян Пеевски на разпит в ДАНС
Делян Пеевски на разпит в ДАНС Източник: БНР

Поканата за дебат, която Христо Иванов отправи към Делян Пеевски днес, дава повод на Агенция БЛИЦ да потърси бившия депутат от ДПС за интервю.

 
Г-н Пеевски, Христо Иванов ви призова на дебат. Готов ли сте да излезе на публична дискусия с него?
С г-н Христо Иванов няма какво да си кажа, тъй като той не изразява собствената си воля, а тази на неговия началник Иво Прокопиев. Има време Прокопиев да се регистрира като кандидат-депутат от неговата или някоя от другите му партии. С негови подставени лица и пионки не виждам смисъл да водя диалог.

Видяхме как Прокопиев с неговите медии се упражнява на мой гръб. Ако той се кандидатира за депутат, аз съм готов на дебат с него. Моята грешка е, че досега не съм говорил по тази тема и не разкривах истината.

Иво Прокопиев чрез неговите медии ми изгради несъществуващ образ. Той е истинският олигарх. Българските граждани трябва да знаят цялата истина за олигархията и хората, които я олицетворяват. Готов съм на дебат с Прокопиев където и когато поиска, стига да се кандидатира за народен представител и да застане с лицето си.
 
Преди няколко дни обещахте, че публично ще говорите по някои интересни теми. Какви разкрития сте готов да направите?
Готов съм да разговарям по всички теми, които са важни и са в интерес на българските граждани. Това например са темите за осигуряване на повече детски градини и намаляване на ставката на ДДС от 20% на 9% за хляба, лекарствата и всички стоки, които са важни за ежедневните нужди на хората.

Важна тема за мен са и младите хора и това компаниите да им осигуряват преференциално работни места, за да могат те да се задържат в нашата страна, а не да ходят в чужбина.

Членът на ръководството на „Да, България” Ивайло Мирчев заподозря, че Методи Лалов иска оставката на Христо Иванов, защото вие смятате да изнесете подробности от срещата си с него. Какъв е вашият коментар?
Излишно е да коментирам Ивайло Мирчев. Единствено, ако той бъде избран за народен представител, мога да му помогна с диета, стига, разбира се, неговият началник Иво Прокопиев да му позволи да общува с мен.

Още от "Интервю"

Макрон: Съдбата на Европа се решава на бойното поле в Украйна. Имаме ясна цел: Русия не може и не трябва да победи

В днешната ситуация със сигурност Русия е противник, режимът в Кремъл е противник, но винаги съм го казвал, че ние не водим война срещу Русия и руския народ, добавя френският президент

Прочетете повече прочетете повече

Американският посланик в България: България свърши много добра работа в намаляването на зависимостта си от Русия

Според него е важно, че "през последната близо година българският парламент прие закони, насочени към съдебната реформа, предприемайки стъпки в борбата с корупцията"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени