Експерт: Война на Путин срещу НАТО ще изглежда като битка на неандерталци, въоръжени с копия и каменни брадви, срещу други, въоръжени с хеликоптери

Европа е потопена във философията на пацифизма. Населението трябва да бъде събудено, за да се разбере, че светът се е променил, коментира полк. от резерва Петро Черник

Полковник Петро Черник
Полковник Петро Черник Източник: Tvoemisto.tv

Руската армия няма шанс да спечели конвенционална война със западния свят, т.е. такава, която се води с традиционни оръжия, без използването на ядрено оръжие. В конвенционална война руснаците ще изглеждат като неандерталци, които с копия и каменни брадви се сражават срещу наемници, въоръжени с хеликоптери. Това заяви украинският военен експерт и полковник от запаса Петро Черник в интервю за украинското интернет издание Obozrevatel.

 

Днес светът, в който е разрушена международната система на отношения, е разделен на условен юг и условен север. Русия отвори кутията на Пандора, а светът е в предвоенно състояние. Владимир Путин се отличава със своята лудост, предупреди експертът.

 

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: AFP

"Ако оставим настрана ядрения компонент, тогава в конвенционална война Русия няма шанс срещу страните от НАТО. Руснаците не могат да преодолеят украинската армия. Как си представяте, че биха могли да победят обединените балтийски държави и Полша, където е разположен американският контингент, който ще се бие", риторично пита полковникът от резерва. 

 

Според него руските заплахи към НАТО са сложна политическа игра на Путин. В крайна сметка той трябва да се представя за хищник, в противен случай ще бъде изяден от собствените си хищници.

 

"Но това, колкото и странно да звучи, тази игра на Путин до известна степен е от полза за самите страни от НАТО. Защото Европа е потопена във философията на пацифизма. Населението трябва да бъде събудено, за да се разбере, че светът се е променил. По време на последното си посещение в Киев Риши Сунак (британският премиер, бел. ред.) каза много мъдри думи - ние не сме в следвоенния, а в предвоенния свят. Подчертавам - не в Европа, не в евроатлантическото пространство, а в света е така. И (Сунак, бел. ред.) беше прав да го каже. Предстои голяма поредица от трудни и разнообразни войни", коментира полк. Черник.


"Марс, богът на войната, се събуди. Точка!", завършва интервюто си Петро Черник.

Още от "Интервю"

Проф. Пламен Павлов: Бенковски и Ботев са знаели, че Русия е не по-малък тиранин от Османската империя

В днешната геополитическа среда ние се нуждаем от стабилно управление, което няма да робува на капризите на Путин и да фаворизира хора като Орбан, които предадоха на практика Унгарската революция от 1956-та година с поведението си

Прочетете повече прочетете повече

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени