Ген. Бен Ходжис пророчески: Украйна ще освободи Крим до края на август

Той отбеляза, че има много малка вероятност Русия да използва ядрено оръжие

Ген. Бен Ходжис
Ген. Бен Ходжис Източник: Апостроф

Украйна никога няма да бъде в безопасност и ks;d да може да възстанови икономиката си, докато Русия контролира Крим, каза пенсионираният генерал-лейтенант на САЩ Бен Ходжис. Той е известен с пророческите си коментари и анализи, които се потвърждават от развитието на пълномащабната война, която Русия води срещу Украйна.

 

"Затова е важно Украйна да освободи Крим", подчерта той в интервю за РБК-Украйна. В същото време американският генерал прогнозира и вероятния момент за освобождаването на Крим.

 

"Украйна ще освободи Крим до края на август, а след това скоро ще последва и останалото", каза той. Ген. Ходжис също отбеляза, че има много малка вероятност Русия да използва ядрено оръжие.

 

"Това не осигурява никакво предимство на бойното поле и Кремъл, според мен, вярва на предупрежденията на президента Байдън за "катастрофални последици", ако Русия използва ядрени оръжия", добави Ходжис.

Още от "Интервю"

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени