Ген. Буданов: Путин нищо не може да направи, освен да се разстройва. Ще продължим атаките срещу Кримския мост!

Украинските сили, които са в офанзива, дават по-малко жертви, отколкото руснаците, които се отбраняват, добавя началникът на ГУРМО

Ген. Кирил Буданов
Ген. Кирил Буданов Източник: TheDrive

Ръководителят на Главното управление по разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна (ГУРМО) ген. Кирил Буданов обеща, че атаките срещу Кримския мост ще продължат редовно. Както отбеляза Буданов в интервю за TheDrive, атаките срещу моста ще продължат и ще завършат с разрушаването му.

 

"Въпросът не е дали ще атакуваме или не. Въпросът е кога", каза Буданов. На въпрос каква ще бъде реакцията на диктатора Владимир Путин, шефът на украинското разузнаване отговори: "Какво ще направи Путин? Пак ще се разстрои. Какво може да направи?".

 

Керченският мост изпълнява основната логистична функция между Руската федерация и окупирания украински полуостров Крим. Киев обяви, че рано или късно мостът на окупаторите ще бъде разрушен.

 

Вчера и днес украинските сили нанесоха масивни удари по щаба на Черноморския флот на РФ във временно окупирания Севастопол. Киев обяви след атаките, че високопоставени руски военни командири са били демилитаризирани. Украйна порази щаба с ракети Storm Shadow.

 

Руската ПВО защита се оказа абсолютно безполезна срещу ракетите западно производство. Русия окупира незаконно Крим през 2014 година, а през февруари 2022 година започна пълномащабна война срещу Украйна. Путин не обелва и дума за вчерашните атаки по Крим.

 

Говорейки и за ударите по руска територия (включително столицата Москва), Буданов каза: "Относно ударите дълбоко в Русия, включително Москва... те се извършват от някого. Има и социална страна на въпроса. Защото сега руското население и особено големият руски бизнес наистина започват да усещат въздействието на войната. Защото преди войната за тях се водеше само по телевизията. Тези атаки подкопават вярата на населението във всемогъщия руски режим, "най-силният в света". Започват да си задават логични въпроси като "къде е нашата противовъздушна отбрана, която трябва да ни защитава?". И започват да обвиняват властите си за това, че са откраднали всички пари", заявяв шефът на ГУРМО.

 

И продължава:
"Следващият аспект са ударите срещу критичната военна инфраструктура. Тя включва петролни рафинерии, които доставят гориво за военните действия, както и фабрики и заводи, които произвеждат компоненти за военно оборудване. Така че това е общата картина".

 

Нашата контраофанзива започна в началото на лятото и продължава в момента. Тя не е спряла. Но както казах и преди - аз не съм началник на Генералния щаб. Поради това въпросите за темпото и прогреса на контранастъпателната операция трябва да бъдат отправяни към тях, подчертава ген. Буданов. 

 

Относно продължаващата контраофанзива на ЗСУ, Буданов разкри смайващ факт: украинските сили, които са в офанзива, дават по-малко жертви, отколкото руснаците, които се отбраняват. Буданов посочи, че украинците нямат човешкия ресурс на руските окупатори и се нуждаят от допълнителни оръжейни системи, за да ги победят.

Още от "Интервю"

Проф. Пламен Павлов: Бенковски и Ботев са знаели, че Русия е не по-малък тиранин от Османската империя

В днешната геополитическа среда ние се нуждаем от стабилно управление, което няма да робува на капризите на Путин и да фаворизира хора като Орбан, които предадоха на практика Унгарската революция от 1956-та година с поведението си

Прочетете повече прочетете повече

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени