Ген. Ходжис: Трябва да унищожим логистиката и щаба на руснаците, а Крим трябва да стане неизползваем

Стратегическата цел трябва да бъде да се помогне на Украйна да победи Русия, да се изтласкат войските обратно към границите от 1991 година

Ген. Бен Ходжис
Ген. Бен Ходжис Източник: Колаж/Zonanews

Преди да изпратят войски в Украйна, западните държави трябва да определят стратегическата цел на този ход, който трябва да помогне на Украйна да победи Русия. За целта е необходимо да се унищожи руската логистика. Това каза в интервю за украинсия Канал 24 бившият командващ американските сили в Европа генерал Бен Ходжис.

 

Според него Западът е подхванал инициативата на Франция да изпрати военни в Украйна, което е разтревожило Руската федерация. В същото време в Украйна има много места, където могат да бъдат разположени войски на НАТО, така че да са полезни.

 

"Знам какво могат да направят тук, мога да посоча много места, където САЩ или други страни могат да бъдат разположени, за да правят неща, които биха били полезни за Украйна", каза Ходжис.

 

В същото време, според него, въвеждането на войски на западни държави е важно политическо решение и няма значение дали става дума за сили за противовъздушна отбрана, логистика или инженерни сили.

 

"Стратегическата цел трябва да бъде да се помогне на Украйна да победи Русия, да се изтласкат войските обратно към границите от 1991 година. Така че това означава унищожаване на руската логистика, щаб, превръщането на Крим в неизползваемо място за руските войски. Да можем да ударим логистиката в Русия, преди те изобщо да се канят да атакуват Украйна", обясни американският генерал.

Още от "Интервю"

Последни новини

Най-четени