Главнокомандващият нидерландската армия: Има само един език, който Русия разбира, и това е езикът на силната армия

Генерал-лейтенант Мартин Вайнен призова страната да се готви за война с Русия

Главнокомандващият армията на Нидерландия генерал-лейтенант Мартин Вайнен
Главнокомандващият армията на Нидерландия генерал-лейтенант Мартин Вайнен Източник: Getty Images

В интервю за вестник De Telegraaf главнокомандващият армията на Нидерландия генерал-лейтенант Мартин Вайнен призова страната и обществото да се подготвят за война с Руската федерация.

 

"Нидерландия трябва сериозно да се страхува от война, а нашето общество трябва да се подготви за такава", предупреди генералът, цитиран от The Kyiv Independent. По думите му Хага трябва да последва примера на Швеция, Финландия и балтийските страни, тъй като те граничат с или са близо до Руската федерация и поради тази причина са по-добре подготвени за избухването на война.

 

"Нидерландия трябва да разбере, че цялото общество трябва да бъде подготвено за възможността нещо да се обърка. Не трябва да мислим, че нашата безопасност е гарантирана само защото сме на 1500 километра", отбеляза Вайнен, добавяйки, че цивилното население трябва да има провизии и питейна вода в случай на спешност.

 

Генералът също подчерта, че Русия продължава да става все по-силна, мощната армия е необходима като възпиращ фактор срещу евентуална агресия на Москва.

 

"Има само един език, който Русия разбира, и това е езикът на силната армия", заяви той, подчертавайки колко е важно страната да се справи с недостига на военен персонал. Вайнен посочи също, че има големи очаквания от инициативата за едногодишна доброволческа служба за младежи, която бе въведена по модел на програма в Швеция.

 

Генералът изрази надежди, че тя ще привлича 2000-3000 млади хора всяка година, една трета от които вероятно ще изберат кариера в армията, а една трета ще станат резервисти.

Още от "Интервю"

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени