Кирил Добрев: Все повече прякора "г-жа Лъжа" и БСП се приемат като едно

Очаква ни пълен погром на местните избори, предрича Добрев

Кирил Добрев и Корнелия Нинова
Кирил Добрев и Корнелия Нинова Източник: БСП
Нов скандал гръмна в БСП ден преди конгреса в събота. Соцлидерът Корнелия Нинова чисти неудобните. Единственият кмет на БСП в София – на район "Изгрев" – д-р Делян Георгиев бе изключен. Под негово ръководство са трите столични квартала "Изгрев", "Изток" и "Дианабад". Това е третият отстрелят от "Позитано" 20 кмет след градоначалниците на Перник - Станислав Владимиров, и на Плевен - Пенчо Милков.
 
Новината съобщи в интервю за "Стандарт" социалистът Кирил Добрев. Миналата година той също бе изключен от БСП, но съдът го реабилитира, обявявайки решението на пленума за незаконно.
 
БСП беше част от най-антируското правителство в историята на България досега. Следя с интерес, както медийните публикации, така и самопризнанията на бившите колеги на Нинова, изтъква Добрев.
 
Оказва се, че само тя от цял свят не е "знаела" къде отива оръжието от България, нищо че е разписвала документите, добавя той.
 
"Как да го кажа по-деликатно - темата с износа на оръжия за Украйна, придружена с ясни доказателства и отсреща - "нито един патрон не сме изнесли за Украйна", унижи до такава степен твърдите последователи на БСП, че вече ни се подиграват и децата. За съжаление, все повече прякора "г-жа Лъжа" и БСП се приемат като едно", подчертава Кирил Добрев.
 
На въпрос какво е мнението му за представянето на БСП на местните избори наесен, той заявява:

"Ако остане това ръководство, ни очаква пълен погром. Ще ни търсят в повечето случаи само за подкрепа. Но по-големият удар ще е по броя на общинските съветници. Ако се запази тенденцията БСП да бъде пета политическа сила или последна на тези избори, броят на съветниците ще намалее драстично. Там където досега сме имали 10, ще имаме 3 или 4. А там където сме имали 3-4 ще имаме 1 или нито един…". 

Още от "Интервю"

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени