Композиторът Стефан Диомов: Румен Радев гали своите и мрази останалите - недопустимо! Виждам в проф. Герджиков умиротворителя на нацията

Особено съм разочарован от партиите на протеста, защото те излъгаха цял народ

Стефан Диомов, Проф. Анастас Герджиков, Румен Радев
Стефан Диомов, Проф. Анастас Герджиков, Румен Радев Източник: ПИК
Композиторът Стефан Диомов, автор на десетки шлагерни песни и създател на култовите груми "Тоника", "Тоника СВ" и "Фамилия Тоника", се включи към инициативен комитет от Бургас в подкрепа на кандидатурата за президент и вицепрезидент на проф. Анастас Герджиков и полк. Митева.
 
Ето какво споделя той в интервю за Агенция ПИК:
 
Г-н Диомов, по-рано днес стана ясно, че подкрепяте кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за предстоящите президентски избори. Защо? 
Ще ви отговоря веднага. Защото неговата мисия е да омиротворява. Така разбирам неговите позиви досега. Този човек излъчва мир, този човек излъчва спокойствие...  А тъкмо от това има нужда нашата страна в момента.
 
Това, че заставате зад проф. Герджиков, означава ли автоматично, че не харесвате настоящия президент на България Румен Радев и че вероятно не сте доволен от неговото управление? 
Президентът, разбира се, има качества. Обаче не харесвам това, че не дели нещата по равно, както се казва, и не е справедлив понякога. Той трябва да бъде равноотдалечен от всички партии, а той не е. Което е много голям минус. Недопустимо е неговото поведение. Не може да галиш своите и да мразиш останалите. Той е президент на всички българи.
 
Как виждате държавата в момента, от какво или от какъв лидер се нуждае тя с оглед на политическата бъркотия, в която тънем вече няколко месеца?
Тази страна се нуждае от съгражданин, от човек, който да потуши тези страсти, да успокои нацията... Не може такава делба.
 
Какво очаквате от предстоящите парламентарни и президентски избори? 
Това, което очакват и всички българи. Политиците да седнат на масата и най-накрая да се разберат. Толкова ли не може да се сложи точка на тази борба за власт в България?! Много съм разочарован от политиците, не от всички, разбира се, но от по-голямата част от тях. Особено съм разочарован от партиите на протеста. Защото те излъгаха цял народ. От началото ми бяха много симпатични, но после изпитах огромно разочарование.
 
А какво е мнението ви за ситуацията около пандемията, за мерките... Още повече, че вие сте човек, който в началото на година се изправи очи в очи с коронавируса? 
Аз съм твърдо "За" всички мерки, които ще доведат до повече имунизирани, до повече разсъдък. Благодарение на имунизацията, ние сме спасени от много коварни болести. Тази имунизация не е първата на човечеството. И досега то е било избавено от толкова коварни болести, тъкмо заради иминузацията. Нека този народ най-после разбере, че там това е изходът от тази задънена улица. Когато аз се разболях (през февруари тази година, бел.ред.), много дълго лежах в болницата - почти един месец, много тежко го изкарах. Благодарение на лекарите бях спасен. Сега имам много антитела, около 1300, и както се казва на шега - мога да раздавам на приятели. По-спокоен съм. В семейството ми всички са имунизирани и живеем в мир. Когато антителата ми намалеят, ще се имунизирам и аз. С пълната убеденост, че това е в името на живота.

Още от "Интервю"

Проф. Пламен Павлов: Бенковски и Ботев са знаели, че Русия е не по-малък тиранин от Османската империя

В днешната геополитическа среда ние се нуждаем от стабилно управление, което няма да робува на капризите на Путин и да фаворизира хора като Орбан, които предадоха на практика Унгарската революция от 1956-та година с поведението си

Прочетете повече прочетете повече

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени