Кремълската марионетка Орбан: За мен Путин не е военен престъпник

Унгарският премиер заяви, че Украйна за него не е суверенна страна

Владимир Путин и Виктор Орбан
Владимир Путин и Виктор Орбан Източник: Twitter

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви в интервю за немският таблоид Bild, че Владимир Путин за него не е военен престъпник. За военни престъпления според него можело да се говори едва след края на войната. 

 

Кремълската марионетка Орбан добавя, че най-важното сега било участниците в конфликта да седнат на масата за преговори. "Да поканиш някого да седне на масата и да му кажеш - "Ела да те арестувам" - не е най-добрата идея.", добави той. 

 

На въпрос дали Путин ще бъде арестуван, ако дойде в Унгария, Орбан отговаря уклончиво, заявявайки, че не му е известно Путин да има желание да направи такова посещение. 

 

В отговор на въпрос за желанието на Украйна да освободи всички свои окупирани територии, унгарският министър-председател повтаря тезите на кремълската пропаганда, заявявайки, че истински важното е това, което искат американците. 


"Украйна престана да е суверенна държава. Те нямат пари, нямат оръжие. Те могат да воюват единствоно благодарение на подкрепата на Запада", добавя Орбан. 

Още от "Интервю"

Проф. Пламен Павлов: Бенковски и Ботев са знаели, че Русия е не по-малък тиранин от Османската империя

В днешната геополитическа среда ние се нуждаем от стабилно управление, което няма да робува на капризите на Путин и да фаворизира хора като Орбан, които предадоха на практика Унгарската революция от 1956-та година с поведението си

Прочетете повече прочетете повече

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени