Михаил Подоляк: Войната вече е на руска територия - там се връщат убийците, които веднага извършват много престъпления

Русия трябва да бъде наказана финансово за разрушенията и нещастията, които донесе на Украйна, добави той

Съветникът към украинското президентство Михаил Подоляк
Съветникът към украинското президентство Михаил Подоляк Източник: UA News

Съветникът на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Михайло Подоляк каза дали въоръжените сили на Украйна ще влязат на територията на Русия, съобщава УНИАН. 

 

"Няма смисъл да влизаме на територията на Руската федерация, защото войната вече се пренася на нейна територия. Самите руснаци я пренасят върху себе си. Защото се връщат убийците, които веднага извършват много престъпления. Всичко се разпада там, защото управленските решения са правилни, ръководството сигнализира Не", каза Подоляк.

 

Той подчертава, че в Руската федерация ще се появят много банди, с които тя вече е наситена. Според Подоляк най-важното е, че руснаците вече не са сигурни, че страната им се развива правилно, че е стабилна и монолитна. Той отбеляза, че "те продължават да се хвалят, но всичко това изглежда смешно". Според него самите жители на Руската федерация, в очакване, че нещо се готви и ще се случи, всичко ще рухне.

 

"Няма смисъл да ходим там, защото веднага щом се случи срив на фронта в някаква посока, в Русия ще започне революционен процес - мащабен бунт...", подчертава съветникът.

 

Той обяснява, че няма смисъл Украйна да завзема руски градове дори само защото украинците са психически много различни от гражданите на Руската федерация.

 

"Защото, когато влезеш в чужда територия и в същото време - психически различен, трябва тотално да доминираш там - да го държиш под контрол, защото ще го намразят. Защо трябва да контролираме хората, които са останали в 17 век? Те не ни трябват. Във всеки случай Русия не генерира нищо полезно", подчерта Подоляк.

 

Според него, ако навлезеш на вражеска територия, трябва да я контролираш поне за известно време. Украйна обаче ще трябва да похарчи много средства за това, което е абсолютно безсмислено. Украйна трябва да "срине фронта", да провокира революционен процес в Руската федерация, което е неизбежно, тъй като според Подоляк самите руснаци искат това. "Просто трябва да ускорим събитието и да гледаме с пуканки и розово шампанско", казва Подоляк.

 

Той смята, че революционните процеси ще доведат до обновяване на политическия елит в Руската федерация и някаква "слаба демокрация". През това време обаче Украйна трябва да разбие всичко, което по някакъв начин свързва двете страни - абсолютно цялото информационно пространство, култура и т.н.

 

Освен това Подоляк каза, че Русия трябва да бъде наказана финансово за разрушенията и нещастията, които донесе на Украйна. Това трябва да стане по такъв начин, че бъдещите поколения в Руската федерация да помнят (да знаят) за тази война и да чувстват, че "вече са загубили".

 

По-специално това може да се дължи на частичното изземване на полезни изкопаеми (приходи от тях), които се намират на територията на Русия и с помощта на които тя изнудва света.

Още от "Интервю"

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени