Началникът на отбраната на Белгия: Съществува непосредствена опасност от война с Русия, Европа спешно трябва да се подготви

По неговите думи може да се очаква, че Москва ще отвори втори фронт в близките години, като продължи войната в Украйна

Адмирал Мишел Хофман
Адмирал Мишел Хофман Източник: DVIDS

Съществува непосредствена опасност от война с Русия, предупреждава началникът на отбраната на Белгия адмирал Мишел Хофман в интервю за портала VRT News. Има от какво да се тревожим, допълва той.

 

Според него Европа спешно трябва да се подготви и да покаже ясно, че е способна да се отбранява. Преди Русия да нахлуе в Украйна, руско нападение срещу Европа изглеждаше немислимо, казва адмиралът.

 

Той отбелязва, че руският президент Владимир Путин все по-често отправя заплахи и Русия постоянно се превъоръжава и съобразява производството с военновременните нужди. Руснаците вече показаха готовността си да нападнат свой съсед, допълва Хофман.

 

По неговите думи може да се очаква, че Москва ще отвори втори фронт в близките години, като продължи войната в Украйна. Трябва да направим необходимото, за да разполагаме със способностите да предотвратим подобно развитие и да покажем решимост да отвърнем на удара при нужда, настоява той.

 

Европа спешно трябва да се подготви. Онези, които се стремят към мир, трябва да бъдат готови за война, за да разубедят Русия, добавя Хофман.

 

Адмиралът настоява страните от НАТО да допринесат за възможностите за разубеждаване на руската страна да предприеме нападение срещу държава от пакта.

Още от "Интервю"

Проф. Пламен Павлов: Бенковски и Ботев са знаели, че Русия е не по-малък тиранин от Османската империя

В днешната геополитическа среда ние се нуждаем от стабилно управление, което няма да робува на капризите на Путин и да фаворизира хора като Орбан, които предадоха на практика Унгарската революция от 1956-та година с поведението си

Прочетете повече прочетете повече

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени