НАТО обмисля варианта да сваля руските ракети близо до границите си

Полският заместник-министър на външните работи Анджей Сейна подчерта, че агресорът не трябва да налага никакви правила на Алианса

НАТО Русия-САЩ
НАТО Русия-САЩ Източник: Колаж Facebook

Полското външно министерство заяви, че НАТО обмисля варианта за сваляне на руски ракети, когато те летят в посока към територията на страните от алианса.

 

"НАТО анализира различни концепции, по-специално, че такива ракети трябва да бъдат свалени, когато вече са много близо до границата на НАТО - но това трябва да се случи със съгласието на украинската страна и като се вземат предвид международните последици. Тогава ракетите на НАТО ще ударят руски ракети извън територията на Договора", заяви полският заместник-министър на външните работи Анджей Шейна в интервю за RMF FM.

 

Той подчерта, че агресорът не трябва да налага никакви правила на Алианса. "Той трябва да свикне с факта, че НАТО, демокрациите, ЕС ще започнат да задава определен тон, когато става въпрос за разрешаване на конфликта в Украйна", каза Шейна, цитиран от УНИАН.

Още от "Интервю"

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Макрон: Съдбата на Европа се решава на бойното поле в Украйна. Имаме ясна цел: Русия не може и не трябва да победи

В днешната ситуация със сигурност Русия е противник, режимът в Кремъл е противник, но винаги съм го казвал, че ние не водим война срещу Русия и руския народ, добавя френският президент

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени