Невзоров: Путин е симптом, не заболяване. Русия - това е болестта

Путин не е измислил репресиите и преследването на своите опоненти и критици, те са съществували и преди него. Всичко това всъщност представлява Русия, произнесе присъдата си Невзоров

Дмитрий Гордон и Александър Невзоров
Дмитрий Гордон и Александър Невзоров Източник: Скрийншот видео кадър

В интервю за Дмитрий Гордон, основател на украинското онлайн издание ГОРДОН, руският телевизионен водещ и публицист Александър Невзоров заяви, че не планира да участва в срещата на руснаците, насрочена за февруари 2024 г. в Берлин, които властите на страната агресор на Руската федерация обявиха за "чуждестранни агенти" и обясни защо.

 

"Там ще има хора, които мислят, че болестта (на Русия, бел. ред.) е Путин. А Путин не е болест, Путин е симптом. А болестта се нарича "Русия", която никога не може да бъде различна, тя няма друго историческо предназначение, няма друг начин да съществува", каза Невзоров.


"Наивно смятах, че когато в Русия се появят 5, 10 хиляди гроба, това ще застави руснаците да излязат на уличата и да крещят: "Путин, какво правиш? Прекрати тази война!", изрази мнение водещият Дмитрий Гордон. И добави: "Има вече над 350 хиляди загинали и в Русия не се случва никакво помръдване дори. Защо?", попита той. 

 

"В Русия се е насложило мнение през годините, че това простолюдие, тези провинциални тъпаци - тяхното предназначение е основно да отидат и да гният в окопите, не са годни за нищо друго в този живот. Нямат никакво друго приложение, със своята смърт те изпълняват основното си социално предназначение. И тази тъжна истина се знае и разбира от всички. Друг въпрос е, че не е прието да бъде огласявана", заяви Невзоров. 

 

"Аз на всички обяснявам - момчета, вижте, има Московия, средновековна Русь, която не е притежавала ресурси и полезни изкопаеми, преди няколко века е превзела съществуващите около нея прекрасни, но слаби народи, които са били малочислени, не са притежавали потенциал от готовност да дават жертви и да проливат кръв, както и потенциал за убийства, поради което териториите на тези малки народи са били завладени. И то не заради петрол и диаманти, а заради (добиваните и свръхценни тогава, бел. ред.) дървен материал, кожи, катран, мазнини", подчертава руският водещ и публицист.

 

"Когато се произнася красивата дума "империя", тя трябва да бъде заменена с нейния точен синоним "паразит". Империята е начин за една военизирана държава (като Московия, после Русия, после СССР, а сега РФ, бел. ред.) да паразитира върху съседите си. И това, което има сега Русия, й дава възможност да съществува относително добре, но това не й е достатъчно. И за да задвижи отново този цикъл на паразитизма, на нея са й нужни Украйна, Казахстан и т.н. Русия не мое да живее по друг начин, тя нищо не умее", смята публицистът.

 

Той подчерта, че Русия никога няма да се промени. "Путин просто попада в главния нерв, изпълнява, да кажем, основното предназначение със същата жестокост, болезненост и непоколебимост, с които са действали Николай I и други руски царе. Няма нищо ново в това, което предлага. Той не е измислил репресиите и преследването на своите противниции критици, те са съществували (и преди него, бел. ред.). Всичко това всъщност представлява Русия", произнесе присъдата си  Невзоров.

 

"Когато ми казват: "Аз обичам Русия", аз винаги ги питам - "Какво точно обичате? Разкажете. Може би обичате Буча, или могилите от замръзнали трупове в Колима, или дебилизираните руски ученици...Какво точно обичате? Ако нещо от това ви харесва - вие не сте наред!", продължава с безпощадната дисекция Невзоров. 

 

"Путин никога не казва нищо ново - това е неговият "секрет". Той нищо ново не знае, той не може да разкаже нищо ново. Да слушаш Путин е мъчение и аз съм се освободил от него...Това са все един и същи, шизофренични, унили, мъртви и мрачни доводи. Няма смисъл това да се обсъжда, нищо ново няма, това е ходещо зло", подчерта Невзоров. 

 

 

 

 

 

Още от "Интервю"

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени