Общественикът и международен анализатор Давид Леви: Всеки опит да се говори за неутралитет на България е огромна грешка

Путин е единственият, който представлява заплаха за Русия. А това е неговата война срещу цивилизацията, смята общественикът

Давид Леви
Давид Леви Източник: Фейсбук

"Израел подкрепя с хуманитарна помощ украинския народ в нечувани размери - най-голямата хуманитарна акция, която е правена някога там. От друга страна, Израел поддържа и добри отношения с Русия по чисто вътрешнополитически причини - ролята на Русия в Сирия", каза общественикът и международен анализатор Давид Леви в студиото на "Денят ON AIR". По думите му обаче цивилизационният избор на Израел е ясен и недвусмислен.

 

"Изборът е против агресията на Путин в Украйна, той е в подкрепа на украинския народ. Поддържането на този тон на комуникация с двете страни прави Йерусалим идеалното място за среща между Путин и Зеленски", смята Леви.

 

Общественикът изтъкна, че в случая България не може да бъде неутрална държава, тъй като е член на НАТО и ЕС. "Всеки опит да се говори за неутралитет на България е огромна грешка", увери международният анализатор.

 

Според него страната ни демонстрира това, че е ненадежден партньор на НАТО и ЕС. И добави, че дори и Зеленски да се съгласи преговорите да бъдат у нас, Путин никога не би, тъй като постави България вече в списъка с "неприятелски държави".

 

По думите му е огромна грешка това, че България не предоставя оръжия на Украйна и е крайно време да заеме позицията си на равноправен партньор в НАТО. "Край на войната скоро няма да има. Трудно е да се отсее истината в тази ситуация. Не трябва да се генерализира, да се правят изводи за целия украински или руски народ. Много руснаците не одобряват политиката на диктатора Путин.

 

Огромен брой руски граждани се опитват да напуснат страната заради страх от санкции. Путин не е Русия, а неин враг", посочи Леви . Запитан какво следва оттук нататък, гостът в студиото подчерта: "Очаква ни нещо много страшно, но няма да се стигне до Трета световна война, защото начинът, по който се задействат ядрените удари от страна на Русия е различен от този в САЩ например.

 

Там няма един "червен бутон", а три. Един е в Путин, два - в неговите генерали". Путин е единственият, който представлява заплаха за Русия, смята общественикът. А това е неговата война срещу цивилизацията, завърши Леви.

Още от "Интервю"

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени