Русия е изправена пред стратегически провал, загуби 400 хиляди военни за превземането на малка част от Украйна

Русия не се управлява от рационални умове, заяви Олександър Павлюк, командващ на сухопътните войски на Украйна, в интервю за The Economist

Руски военни
Руски военни Източник: Пресслужба на кмета на Москва

Заплахата от Русия сега е фундаментално различна от тази, която беше в началото на пълномащабното нахлуване. Окупаторите вече не могат да извършват широкомащабни настъпления на множество фронтове.

 

Това заяви Олександър Павлюк, командващ на сухопътните войски на Украйна, в интервю за The Economist.

Украинската армия също стана "значително по-голяма, отколкото беше преди". Според командващия Сухопътните войски всички тези фактори могат да доведат до стратегически провал на противника.

 

"Загубата на 400 000 войници за превземането на малка част е непропорционална за всеки рационален ум", каза Павлюк, отбелязвайки, че "Русия не се управлява от рационални умове".

 

По думите на Павлюк превземането на столицата Киев продължава да е цел на руския агресор. "Това е сърцето на Украйна и знаем каква ключова роля ще играе отбраната на столицата в бъдеще... Русия знае, че ако получим достатъчно оръжия в рамките на месец-два, вълната може да се обърне срещу тях", каза той.

 

Според него през следващите 2 месеца ще настъпи "критична фаза" във войната. Според командващия Сухопътните войски един от основните проблеми на армията е липсата на техника, а не на хора.

Още от "Интервю"

Последни новини

Най-четени