Шефът на германското разузнаване: Дори Путин да падне от прозореца, руската агресивна политика няма да се промени

Днес няма признаци, че ситуацията в Руската федерация може да се промени бързо, заявява ръководителят на германската Федерална разузнавателна служба (BND) Бруно Кал

Ръководителят на германската Федерална разузнавателна служба (BND) Бруно Кал
Ръководителят на германската Федерална разузнавателна служба (BND) Бруно Кал Източник: DPA

Дори в случай на смърт на президента на Руската федерация Владимир Путин, агресивната външна политика на Русия няма да се промени. Това мнение изрази в интервю за списание "Фокус" ръководителят на германската Федерална разузнавателна служба (BND) Бруно Кал.

 

"Дори да падне от прозореца или да пострада по някакъв друг начин, ще се намерят достатъчно хора, които да мислят по същия начин като него и да водят същата политика", убеден е шефът на BND.

 

Кал също така смята, че Путин "седи здраво на седлото" (т.е. държи нещата в РФ здраво в ръцете си, бел. ред.) и е "абсолютният господар на Кремъл". В това отношение властта на Кремъл е неразрушима и днес няма признаци, че ситуацията в Руската федерация може да се промени бързо.

 

БНД (Бундеснахрихтендинст)
БНД (Бундеснахрихтендинст) Източник: BND

"Нито пък имаме индикации, че това ще се промени за една нощ. Не виждаме конкуренция от демократично легитимирани сили, които носят различна воля. Системата е твърде херметична за това", добява Бруно Кал.

 

Според ръководителя на BND, Путин се опитва да "възстанови предишната мощ на Русия".

 

"Ако Украйна бъде принудена да капитулира, това няма да задоволи жаждата на Русия за власт. Ако Западът не демонстрира ясна готовност да се защитава, Путин вече няма да има причина да се въздържа да атакува НАТО", заключи Кал.

 

Руската инвазия в Украйна тревожи Кал. "Би било лошо, ако тази склонност към насилие надделее във външната политика и Европа капитулира пред нея", казва в интервюто за германското списание "Фокус" ръководителят на 6500 разузнавачи в BND.

Още от "Интервю"

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени