Шефът на ГУРМО: Дроновете ни вече могат да достигнат Москва

Могат да долетят и оттатък руската столица, заявява ген. Кирил Буданов

Началникът на ГУРМО на Украйна Кирил Буданов
Началникът на ГУРМО на Украйна Кирил Буданов Източник: Украинская правда

Началникът на украинското военно разузнаване ГУРМО ген. Кирил Буданов разказа в интервю пред радио NV за развитието на украинските бойни дронове. "Могат да достигнат Москва и даже още по-навътре в руска територия", обясни Буданов. Той отказа да навлиза в детайли по операциите на украинската армия с използването на дронове. 

 

Ген. Кирил Буданов отбелязва, че "нормите за сигурност" в Русия се нарушават твърде често. "това е анормално, така просто не се прави", добавя началникът на ГУРМО. 

 

Според него изтичането на т.н. "Документи от Пентагона" е е една стандартна специална информационна операция. "В това се крие най-големият проблем. За да създадете и проведете специална информационна операция, имате нужда както от истински факти, така и от модифицирани или дори фиктивни. Но те трябва да бъдат комбинирани, в противен случай просто не перацията просто няма да сработи. Следователно стандартната формула за такива операции е 70-80% истински факти, а 20-30% - модифицирани или изкуствено създадени факти. Но именно те са ключът", обяснява ген. Буданов.  

Още от "Интервю"

Проф. Пламен Павлов: Бенковски и Ботев са знаели, че Русия е не по-малък тиранин от Османската империя

В днешната геополитическа среда ние се нуждаем от стабилно управление, което няма да робува на капризите на Путин и да фаворизира хора като Орбан, които предадоха на практика Унгарската революция от 1956-та година с поведението си

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени