Шефът на украинското ГУРМО: Имаме източници в обкръжението на Путин! Ще изхвърлим руснаците от територията ни!

Намаляло е руското влияние в украинското общество, подчерта той

Ген. Кирил Буданов
Ген. Кирил Буданов Източник: УНИАН

Информацията винаги е била оръжие. Украйна има източници в обкръжението на Путин. Това каза пред bTV началникът на Главното управление на разузнаването към Министерството на отбраната (ГУРМО) на Украйна генерал-майор Кирил Буданов.

 

За нас е добре те да живеят в постоянен страх, изтъкна той. Имаме достъп до много чувствителна информация, каза Буданов. Ще успеем, защото нямаме друг вариант, категоричен бе разузнавачът. Сега Украйна търпи по-малко загуби.

 

Ще продължим да изнасяме зърно, подчерта ген. Буданов. Ще изхвърлим руснаците от територията ни, убеден е той. Можем да задържим територията, която вече сме си върнали, допълни, разузнавач №1 на Украйна.

 

Намаляло е руското влияние в украинското общество, подчерта той. Буданов се надява войната скоро са приключи. Никой не може да принуди украинското общество да сключи мир с Русия, според него. Важно е каква ще бъде Украйна след войната, по думите на разузнавача.

 

Украйна има нужда от още боеприпаси. Нуждите ни са много големи, каза Буданов и изтъкна, че страната му винаги ще помни българската подкрепа.

Още от "Интервю"

Проф. Пламен Павлов: Бенковски и Ботев са знаели, че Русия е не по-малък тиранин от Османската империя

В днешната геополитическа среда ние се нуждаем от стабилно управление, което няма да робува на капризите на Путин и да фаворизира хора като Орбан, които предадоха на практика Унгарската революция от 1956-та година с поведението си

Прочетете повече прочетете повече

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени