Шефът на украинското военно разузнаване: В Русия ще се случи "земетресение", което ще спре войната

Ген. Буданов изрази своята увереност, че Украйна ще си върне временно окупирания полуостров Крим

Ген. Кирил Буданов
Ген. Кирил Буданов Източник: УНИАН

Държавата-агресор Русия се приближава към своя крах. Това заявява в интервю за ABC News началникът на Главното управление на разузнаването към МО на Украйна (ГУРМО) ген. Кирил Буданов. 

 

Той отбелязва, че в Русия ще се случат "сейзмични промени" и тези промени директно ще повлияят на прекратяването на пълномащабната война срещу Украйна. 

 

"Могат да се променят границите (на Русия, бел. ред.). Това е изкутвено създадена държава, грешка, сега е моментът за нейния крах", коментира той бъдещето на "империята на злото". 

 

Ген. Буданов изрази своята увереност, че Украйна ще си върне временно окупирания полуостров Крим. Той се подигра с ядрените заплахи на Кремъл и обърна внимание на проваленото зимно настъпление на рашистите, донесло им огромни загуби, без да има съществени успехи. 

 

Ген. Буданов добавя, че Русия е единствената държава, която печели от изтичането на т.н. "Документи на Пентагона". Той потвърди, че е разговарял със своите американски колеги след изтичането на тези документи. "Имаме комуникация със съответните служби в САЩ", добави началникът на ГУРМО.

 

Успехът на предстоящата контраофанзива на въоръжените сили на Украйна срещу позициите на руските окупатори е изключително необходим за Украйна, изтъкна ген. Буданов.

 

"Без победи рано или късно ще възникне въпросът (сред западните съюзници, бел. ред.) дали си струва да продължим да подкрепяме Украйна", каза той. В същото време Буданов подчерта, че данъкоплатците на онези държави, които подкрепят Украйна, също очакват да видят резултатите.

Още от "Интервю"

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени