Спас Гърневски: Убеден съм, че  всеки един от портиерите на "Харвард" би се справил много по-добре с управлението на България, отколкото родните ни фалшификати Кики и Аси

Като се почне от акушера на това правителство – президентът Радев и се мине през премиера и членовете на  кабинета му, няма един който да е на мястото си

Спас Гърневски
Спас Гърневски Източник: Zonanews

Интервю на Живка Кехайова с бившия депутат от ГЕРБ Спас Гърневски, специално за Zonanews

 

 

С безумието за форсмажора, Корнелия Нинова е на път да създаде ново, немислимо само до преди ден парламентарно мнозинство "против". Какво цели всъщност? И цели ли изобщо нещо?

Безумието на една персона, пък била тя и VIP е основна, отличителна черта на нейното невежество. Както народът ни обича да казва -"Когато въшката преяде, излиза на челото". С поредната  "спасителна жилетка" за бизнеса, червената лидерка от Крушовица показа публично, от висотата на "подарения" й вицепремиерски пост икономическата си неграмотност. Да, всички вече се убедихме, че като се почне от акушера на това правителство – президентът Радев и се мине през премиера и членовете на кабинета му, няма един който да е на мястото си.  

 

От "Дондуков" 1 и 2 струи "показна" некомпетентност. Убеден съм, че всеки един от портиерите на университета "Харвард" би се справил много по-добре с управлението на България, отколкото родните ни фалшификати Кики и Аси. При функционираща в страната пазарна икономика, да предлагаш форсмажорни отношения, е равносилно на след деветосептемврийска национализация. Та нали днес основният  принцип, върху който се базират отношенията между икономическите субекти е стриктното спазване на договорната дисциплина между тях?

 

Да, възможни са промени на договорни клаузи, но това може да стане единствено при взаимна договорка и анекси между отделните страни, независимо дали са в публичния или частния сектор… Явно г-жа Нинова е пропуснала тази лекция от ограмотяването на политиците ни в началото на криминалния преход. Най вероятно, когато през 90-те години се установяваха пазарните механизми у нас, мизийската "Св. Богородица" е била съсредоточена единствено върху приватизацията на "Техноимпекс".

 

Разбира се, икономическата й недостатъчност въобще не й попречи да бъде назначена по-късно като зам. министър на икономиката в комунистическото правителство на Станишев. По нейно време като лице отговарящо за приватизацията в икономическото министерство, държавата се раздели под сурдинка с "Булгартабак". Раздели се и с "Международен панаир" Пловдив, като в хазната не влязоха и пет лева за него.

 

Пазарната стойност на Панаира днес е не по-малко от 2,5 милиарда лева! Пред ездачката на черната кобила от "Позитано" 20 виси и до днес със страшна сила въпросът: Защо зам.министър Корнелия Нинова бе преждевременно уволнена от поста си от премиера Станишев. Истина ли е, че основната причина освен пословичната й некадърност, е и "заради съмнения за тежка корупция "в дейността й?

 

Все още нямаме одобрен  европейски план за възстановяване. Това случайно ли е, или отново проява на неграмотност? След събитията от четвъртък вечерта с ареста на Бойко Борисов, накъде ще наклони стрелките си общественият барометър?

Дори за дистанцираните от политическите процеси хора вече е ясно, че сме изправени пред неизбежни избори. При динамичната и взривоопасна ситуация от последните дни, пътят към тях е открит. Близо година след преврата срещу конституционното правителство на Бойко Борисов, организиран от президента Радев, сме свидетели на безпрецедентна комунистическа реставрация, в която с нечистоплътни интриги, внушения, и с нищо недоказани обвинения, управляващите неистово се стремят да дискредитират ГЕРБ и нейният лидер. Със следдеветосептемврийска "риторика" се опитват да "изчегъртат" най-големите успехи на страната ни от 77 години насам, постигнати в управлението на премиера Борисов.

 

Вече година сме свидетели на разюзданато управление на самозабравилата се комунистическа глутница, която се опитва да сплашва, която си позволява директни репресии, с нищо не обосновани арести зад гърба на българските Съд и Прокуратура. Позволи си абсолютно неправомерно, но за сметка на това зрелищно да арестува бившия премиер, и лидер на опозицията. Отведоха  го показно за 24 часа в ареста на Националната полиция, без да го разпитват, и без да му бъдат повдигнати никакви обвинения.

 

Това е политически произвол сравним единствено с комунистическите престъпления извършвани в страната ни след съветската и окупация през 1944-та година. Тогава създаденото комунистическо ОФ е извършвало най кървавите престъпления от "българи" към българи в страната ни. Но какви всъщност са причините за този политически садизъм? Без съмнение, на първо място те се коренят в тежката теоретична и практическа недостатъчност на събраното от кол и въже правителство.

 

Безспорно втората причина е неговата идеологическа несъвместимост. Орелът, ракът и щуката са прекрасна комбинация, съпоставена с тази неадекватна шайка, коварно инсталирана начело на държавата от кремълския фаворит Радев. Авторите на сценария за овладяване на цялата власт в България от нискочелия авиатор от Славяново, Харманлийско, правилно са планирали развитието на преврата.

 

Съвсем основателно са били убедени, че с импотентен, кабинет начело с хардвардските аферисти Петков и Василев, които неслучайно не създадоха партия, смешниците на Слави, болшевиковъзродителния екип ръководещ ДБ, и най-некадърните членове на БСП свряли се под полата на Нинова няма как да не фалират държавата за отрицателно време. Оказа се, че провалът ги сполетя дори много по-рано от очакванията на сценаристите.

 

Много бързо стана ясно, че България се управлява на автопилот, че родният самолет лети със страшна скорост към неизбежен нов Жан Виденов апокалипсис. Оставиха я дори без план за възстановяване, задраскали урбулешката 6,6 милиарда евро за справяне с последствията от ковид кризата. С провала на българската икономика напреднаха значително. Но за радост не смогнаха да решат "основното уравнение" в пъкления план на Президента, който включва:

- Радев обезпечава успеха на преврата. Предатели дал бог, и той успя;

- Инсталира днешната неграмотна  пасмина на власт. Единствената и задача бе да ИЗЧЕГЪРТА Бойко Борисов и ГЕРБ, и то светкавично;

- Естествено, хвърлили всичките си сили в унищожаването на бившите управляващи, еничарите няма как да не изтърват юздите на държавата и скоропостижно да сдадат властта. Това също е в плановете на повелителя на Грипените - една сутрин да се събуди в държава, в която ги няма бившите управляващи, няма ги и онези, които хързулна коварно към "Дондуков" 1. Най-накрая е  ликвидирана и конкурентната му БСП.

 

На политическия терен ще има безспорно "педантична" и лоялна към президента ЦИК. Ще има президент, който с националноотговорно обръщение да насрочи предсрочни парламентарни избори. В тях, разбира се, с най-голям шанс да ги спечели ще бъде новата "чистичка и неокаляна" президентска партия на Радев. Партия, която проруския му ортак  Янев, оглави три дни след покушението срещу българската демокрация с ареста на лидера на опозицията Борисов.

 

Машините на Мадуро са подредени в знайни и незнайни складове. Трябва им само подходящият "реглаж" и победата ще е в кърпа вързана… …Да, както виждаме "брилянтен соцсценарии", ала няма как да се случи с неграмотни и на това отгоре вечно пияни актьори.  Да, истина е, че прегърнали дамаджаната, куражът им прелива отвсякъде, но в решителния момент се провалиха и в ролите си, и със зазубрените си реплики.

 

И макар, че главният герой, разполагащ в покоите си с цели 12 тоалетни, взе че се изпусна точно преди началото на представлението. Миризмата се разнесе толкова убедително над София, че, на 18 март, в 20,30 часа играта свърши…В политическият дневен ред на обществото днес е незабавното възстановяване на демокрацията в България и необратимостта на европейския й път на развитие!

 

В петък бяхте един от ораторите на протестния митинг организиран от ГЕРБ на ларгото в София. Убеден ли сте в невинността на Бойко Борисов?

Ако не бях убеден нямаше да бъда в столицата. Не съм член на ГЕРБ. Бях народен представител в 44-ия парламент от гражданската квота на партията. Но в тези четири години бях свидетел на изключителната организация и дисциплина в парламентарната й група.

 

И при най-малкото съмнение за нарушаване на правилата на правовата държава и без да се чакат доказателства, от нея  моментално се освобождаваха депутати, а от правителството - министри. Да Ви припомням ли колко знакови за Герб лица се разделиха с постовете си? Наред с депутати и министри, от ГЕРБ си тръгна дори вторият човек след лидера - Цветанов. Да го виждате днес някъде из подмолите на политическото блато? Изчезна, нали?

 

Бойко Борисов е вдигнал толкова високо летвата на политическия морал в партията си, че и предишните, и днешните му опоненти дълго ще пълзят под нея подвластни единствено на комерсиалните си помисли…

 

Считате ли, че съюзниците ни в НАТО и партньорите от ЕС си дават ясна сметка за вредното антидемократично влияние на Румен Радев върху обществото, за това, че мобилизира и дава сила на най-ретроградните елементи в него, тласкащи ни на изток?

Тези дни на посещение в България бе секретарят по отбраната на САЩ Лойд ДЖ. Остин. Нали видяхте, че не удостои дори с минутка внимание кремълския наместник и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на страната ни Румен Радев…

 

Спас Гърневски е роден на 18 януари 1953 г. в град Пловдив. Завършва УНСС със специалност "Икономика и организация на труда". Работи в държавната печатница в Пловдив. От 1992 до 1995 г. е изпълнителен директор на печатницата. Работил е и в издателство "Хр. Г. Данов". Кмет е на Пловдив от 1 ноември 1995 до 1 ноември 1999 г. Запален фен на ПФК "Локомотив" (Пловдив). Издава стихосбирката "Краят на нощта" (1992) и "Внуците на Бай Ганьо" (1994). През 2003 е изключен от СДС и става член на ДСБ на Иван Костов. Като такъв е ръководител на партийната организация на партията в Пловдив. Общински съветник в Общински съвет Пловдив до месец април 2017 година. След проведените извънредни парламентарни избори в Република България на 26 март 2017 г. е избран за народен представител от Пловдив – град в листата на ПП ГЕРБ от гражданската листа. 

Още от "Интервю"

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени