Спас Гърневски: Убеден съм, че  всеки един от портиерите на "Харвард" би се справил много по-добре с управлението на България, отколкото родните ни фалшификати Кики и Аси

Като се почне от акушера на това правителство – президентът Радев и се мине през премиера и членовете на  кабинета му, няма един който да е на мястото си

Спас Гърневски
Спас Гърневски Източник: Zonanews

Интервю на Живка Кехайова с бившия депутат от ГЕРБ Спас Гърневски, специално за Zonanews

 

 

С безумието за форсмажора, Корнелия Нинова е на път да създаде ново, немислимо само до преди ден парламентарно мнозинство "против". Какво цели всъщност? И цели ли изобщо нещо?

Безумието на една персона, пък била тя и VIP е основна, отличителна черта на нейното невежество. Както народът ни обича да казва -"Когато въшката преяде, излиза на челото". С поредната  "спасителна жилетка" за бизнеса, червената лидерка от Крушовица показа публично, от висотата на "подарения" й вицепремиерски пост икономическата си неграмотност. Да, всички вече се убедихме, че като се почне от акушера на това правителство – президентът Радев и се мине през премиера и членовете на кабинета му, няма един който да е на мястото си.  

 

От "Дондуков" 1 и 2 струи "показна" некомпетентност. Убеден съм, че всеки един от портиерите на университета "Харвард" би се справил много по-добре с управлението на България, отколкото родните ни фалшификати Кики и Аси. При функционираща в страната пазарна икономика, да предлагаш форсмажорни отношения, е равносилно на след деветосептемврийска национализация. Та нали днес основният  принцип, върху който се базират отношенията между икономическите субекти е стриктното спазване на договорната дисциплина между тях?

 

Да, възможни са промени на договорни клаузи, но това може да стане единствено при взаимна договорка и анекси между отделните страни, независимо дали са в публичния или частния сектор… Явно г-жа Нинова е пропуснала тази лекция от ограмотяването на политиците ни в началото на криминалния преход. Най вероятно, когато през 90-те години се установяваха пазарните механизми у нас, мизийската "Св. Богородица" е била съсредоточена единствено върху приватизацията на "Техноимпекс".

 

Разбира се, икономическата й недостатъчност въобще не й попречи да бъде назначена по-късно като зам. министър на икономиката в комунистическото правителство на Станишев. По нейно време като лице отговарящо за приватизацията в икономическото министерство, държавата се раздели под сурдинка с "Булгартабак". Раздели се и с "Международен панаир" Пловдив, като в хазната не влязоха и пет лева за него.

 

Пазарната стойност на Панаира днес е не по-малко от 2,5 милиарда лева! Пред ездачката на черната кобила от "Позитано" 20 виси и до днес със страшна сила въпросът: Защо зам.министър Корнелия Нинова бе преждевременно уволнена от поста си от премиера Станишев. Истина ли е, че основната причина освен пословичната й некадърност, е и "заради съмнения за тежка корупция "в дейността й?

 

Все още нямаме одобрен  европейски план за възстановяване. Това случайно ли е, или отново проява на неграмотност? След събитията от четвъртък вечерта с ареста на Бойко Борисов, накъде ще наклони стрелките си общественият барометър?

Дори за дистанцираните от политическите процеси хора вече е ясно, че сме изправени пред неизбежни избори. При динамичната и взривоопасна ситуация от последните дни, пътят към тях е открит. Близо година след преврата срещу конституционното правителство на Бойко Борисов, организиран от президента Радев, сме свидетели на безпрецедентна комунистическа реставрация, в която с нечистоплътни интриги, внушения, и с нищо недоказани обвинения, управляващите неистово се стремят да дискредитират ГЕРБ и нейният лидер. Със следдеветосептемврийска "риторика" се опитват да "изчегъртат" най-големите успехи на страната ни от 77 години насам, постигнати в управлението на премиера Борисов.

 

Вече година сме свидетели на разюзданато управление на самозабравилата се комунистическа глутница, която се опитва да сплашва, която си позволява директни репресии, с нищо не обосновани арести зад гърба на българските Съд и Прокуратура. Позволи си абсолютно неправомерно, но за сметка на това зрелищно да арестува бившия премиер, и лидер на опозицията. Отведоха  го показно за 24 часа в ареста на Националната полиция, без да го разпитват, и без да му бъдат повдигнати никакви обвинения.

 

Това е политически произвол сравним единствено с комунистическите престъпления извършвани в страната ни след съветската и окупация през 1944-та година. Тогава създаденото комунистическо ОФ е извършвало най кървавите престъпления от "българи" към българи в страната ни. Но какви всъщност са причините за този политически садизъм? Без съмнение, на първо място те се коренят в тежката теоретична и практическа недостатъчност на събраното от кол и въже правителство.

 

Безспорно втората причина е неговата идеологическа несъвместимост. Орелът, ракът и щуката са прекрасна комбинация, съпоставена с тази неадекватна шайка, коварно инсталирана начело на държавата от кремълския фаворит Радев. Авторите на сценария за овладяване на цялата власт в България от нискочелия авиатор от Славяново, Харманлийско, правилно са планирали развитието на преврата.

 

Съвсем основателно са били убедени, че с импотентен, кабинет начело с хардвардските аферисти Петков и Василев, които неслучайно не създадоха партия, смешниците на Слави, болшевиковъзродителния екип ръководещ ДБ, и най-некадърните членове на БСП свряли се под полата на Нинова няма как да не фалират държавата за отрицателно време. Оказа се, че провалът ги сполетя дори много по-рано от очакванията на сценаристите.

 

Много бързо стана ясно, че България се управлява на автопилот, че родният самолет лети със страшна скорост към неизбежен нов Жан Виденов апокалипсис. Оставиха я дори без план за възстановяване, задраскали урбулешката 6,6 милиарда евро за справяне с последствията от ковид кризата. С провала на българската икономика напреднаха значително. Но за радост не смогнаха да решат "основното уравнение" в пъкления план на Президента, който включва:

- Радев обезпечава успеха на преврата. Предатели дал бог, и той успя;

- Инсталира днешната неграмотна  пасмина на власт. Единствената и задача бе да ИЗЧЕГЪРТА Бойко Борисов и ГЕРБ, и то светкавично;

- Естествено, хвърлили всичките си сили в унищожаването на бившите управляващи, еничарите няма как да не изтърват юздите на държавата и скоропостижно да сдадат властта. Това също е в плановете на повелителя на Грипените - една сутрин да се събуди в държава, в която ги няма бившите управляващи, няма ги и онези, които хързулна коварно към "Дондуков" 1. Най-накрая е  ликвидирана и конкурентната му БСП.

 

На политическия терен ще има безспорно "педантична" и лоялна към президента ЦИК. Ще има президент, който с националноотговорно обръщение да насрочи предсрочни парламентарни избори. В тях, разбира се, с най-голям шанс да ги спечели ще бъде новата "чистичка и неокаляна" президентска партия на Радев. Партия, която проруския му ортак  Янев, оглави три дни след покушението срещу българската демокрация с ареста на лидера на опозицията Борисов.

 

Машините на Мадуро са подредени в знайни и незнайни складове. Трябва им само подходящият "реглаж" и победата ще е в кърпа вързана… …Да, както виждаме "брилянтен соцсценарии", ала няма как да се случи с неграмотни и на това отгоре вечно пияни актьори.  Да, истина е, че прегърнали дамаджаната, куражът им прелива отвсякъде, но в решителния момент се провалиха и в ролите си, и със зазубрените си реплики.

 

И макар, че главният герой, разполагащ в покоите си с цели 12 тоалетни, взе че се изпусна точно преди началото на представлението. Миризмата се разнесе толкова убедително над София, че, на 18 март, в 20,30 часа играта свърши…В политическият дневен ред на обществото днес е незабавното възстановяване на демокрацията в България и необратимостта на европейския й път на развитие!

 

В петък бяхте един от ораторите на протестния митинг организиран от ГЕРБ на ларгото в София. Убеден ли сте в невинността на Бойко Борисов?

Ако не бях убеден нямаше да бъда в столицата. Не съм член на ГЕРБ. Бях народен представител в 44-ия парламент от гражданската квота на партията. Но в тези четири години бях свидетел на изключителната организация и дисциплина в парламентарната й група.

 

И при най-малкото съмнение за нарушаване на правилата на правовата държава и без да се чакат доказателства, от нея  моментално се освобождаваха депутати, а от правителството - министри. Да Ви припомням ли колко знакови за Герб лица се разделиха с постовете си? Наред с депутати и министри, от ГЕРБ си тръгна дори вторият човек след лидера - Цветанов. Да го виждате днес някъде из подмолите на политическото блато? Изчезна, нали?

 

Бойко Борисов е вдигнал толкова високо летвата на политическия морал в партията си, че и предишните, и днешните му опоненти дълго ще пълзят под нея подвластни единствено на комерсиалните си помисли…

 

Считате ли, че съюзниците ни в НАТО и партньорите от ЕС си дават ясна сметка за вредното антидемократично влияние на Румен Радев върху обществото, за това, че мобилизира и дава сила на най-ретроградните елементи в него, тласкащи ни на изток?

Тези дни на посещение в България бе секретарят по отбраната на САЩ Лойд ДЖ. Остин. Нали видяхте, че не удостои дори с минутка внимание кремълския наместник и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на страната ни Румен Радев…

 

Спас Гърневски е роден на 18 януари 1953 г. в град Пловдив. Завършва УНСС със специалност "Икономика и организация на труда". Работи в държавната печатница в Пловдив. От 1992 до 1995 г. е изпълнителен директор на печатницата. Работил е и в издателство "Хр. Г. Данов". Кмет е на Пловдив от 1 ноември 1995 до 1 ноември 1999 г. Запален фен на ПФК "Локомотив" (Пловдив). Издава стихосбирката "Краят на нощта" (1992) и "Внуците на Бай Ганьо" (1994). През 2003 е изключен от СДС и става член на ДСБ на Иван Костов. Като такъв е ръководител на партийната организация на партията в Пловдив. Общински съветник в Общински съвет Пловдив до месец април 2017 година. След проведените извънредни парламентарни избори в Република България на 26 март 2017 г. е избран за народен представител от Пловдив – град в листата на ПП ГЕРБ от гражданската листа. 

Още от "Интервю"

Николай Младенов: Няма пряка заплаха, но има цялостна среда на несигурност, която се заформя като полумесец около Българ

Ще следим за инициатива на международната общност за умиротворяване в Близкия Изток, добави генералният директор на Дипломатическата академия в Абу Даби

Прочетете повече прочетете повече

Проф. Вили Лилков: В ДПС им беше удобно Пеевски да финансира избори, а хората около Доган да берат плодовете

В БСП отдавна текат интересни процеси, но можем да кажем, че едва сега наблюдаваме вече видимо този разпад, който години наред реално се случваше в БСП

Прочетете повече прочетете повече

Проф. Пламен Павлов: Не може да твърдиш, че си патриот, и същевременно да си проводник на руските интереси - да бъдеш аг

Макар самият акт да е събитие с нотки на авантюризъм, то се оказва успешно заради противоречията на Великите сили и на крайно отрицателното отношение на Русия, казва професорът историк

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени