Украински експерт: Трябва да се въоръжим така, че Москва да знае - в случай на нова война, към Кремъл ще летят балистични ракети, не дронове

След Путин в Москва ще дойдат "силоваците" и там ще управлява "колективния Путин", заявява Александър Кочетков

Александър Кочетков
Александър Кочетков

След Владимир Путин на власт в страната агресор вероятно ще дойдат "силоваците" ("силовики", руски термин за представителите на службите и армията, бел. ред.) и тогава там ще управлява "колективният Путин". Ситуацията ще носи постоянни рискове за Украна, така че е нужно така да се въоръжим, че в Москва да са наясно - в случай на война, към Кремъл няма да летят дронове, а балистични ракети. Това заяви в интервю за Главред анализаторът Александър Кочетков. 

 

"Минимизацията на тези рискове изисква ние много бързо да се въоръжим със съвременно оръжие, част от което можем да произведем сами, с помощта на нашите съюзници. А не да ги молим да ни дадат ракети. Защото ние над половин година настояваме за ракети с обсег 300 км, а бихме могли за да си ги изготвим сами", отбелязва Кочетков. 

 

Той е категоричен, че в Русия трябва да са наясно, че нападение срещу Украйна ще предизвика удар по Кремъл с балистична ракута. Според Александър Кочетков, Русия разбира само езика на силата. 

 

"Трябва да се въоръжим и да сме толкова силни, та на путинистите и постпутинистите даже да не им минава мисълта през главата, че могат отново да нападнат Украйна. Тъй като ще получат сериозен отпор - срещу Кремъл тогава ще летят не някакви датски дронове, а сериозна балистична ракета", казва експертът.

 

Според него Евгений Пригожин искада се изнесе от Русия, защото като бивш зек има развито силно чувство за самосъхранение и усеща, че около него става горещо, тъй като е казал много излишни неща. Затова иска да се скрие някъде, например в Судан. Путин е много обидчив и отмъстителен. Той забравя собствените си обещания, но не и когато някой го е обидил. Затова Пригожин иска да напусне Русия и да се скрие в Африка, добавя Кочетков. 

 

"Аз съм убеден, че сред силоваците в обкръжението на Путин продължават дискусиите какво да се прави с Пригожин. Там съществува конкуренция, създадена от самия Путин, но сега тя им вреди, защото не могат да вземат решение. Според информацията, която имаме, засега надделява мнението в обкръжението на Николай Патрушев, че Пригожин трубва да бъде оставен, а не ликвидиран, защото все още може да бъде полезен. 

 

Политическият анализатор е категоричен, че не бива да се наричат руските управляващи "елит". 
"Това са групировки вътре в полукриминалния режим в РФ, които се разправят помежду си с криминални методи. Тоест, това не са политически елити, които общуват помежду си с методите на публичната политика. Те се разправят едни други с методите на спецслужбите и "Новичок"-ът при тях е много по-ефективен от всякакви гласувания. 

 

"Най-вероятно, след Путин ще дойде някакъв "колективен Путин". Не отделна персона, не Кадиров, Пригожин, а колективен, който ще бъде същият като Путин, но ще изглежда малко по-различно. Няма да е толкова изцапан с кръв...След Сталин в Русия дойде на власт "колективния Сталин", начело с никаквеца Маленков, който се опитваше да провежда неговаат линия, но това вече бе невъзможно. След това дойде Хрушчов, който се зае с развенчаване на култа към Сталин. Нещо подобно, "колективни силоваци" ще дойдат след Путин, даже и той да не е мъртъв, а само отстранен. След него ще дойде човек, когото в момента не виждаме, по същият начин, по който и Хрушчов не беше видим. И той ще се заеме с развенчаване на култа към Путин. Но това ще стане след години, трябва да доживеем до това време", прогнозира Кочетков. 

Още от "Интервю"

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени