Украински експерт: Трябва да се въоръжим така, че Москва да знае - в случай на нова война, към Кремъл ще летят балистични ракети, не дронове

След Путин в Москва ще дойдат "силоваците" и там ще управлява "колективния Путин", заявява Александър Кочетков

Александър Кочетков
Александър Кочетков Източник: Главред

След Владимир Путин на власт в страната агресор вероятно ще дойдат "силоваците" ("силовики", руски термин за представителите на службите и армията, бел. ред.) и тогава там ще управлява "колективният Путин". Ситуацията ще носи постоянни рискове за Украна, така че е нужно така да се въоръжим, че в Москва да са наясно - в случай на война, към Кремъл няма да летят дронове, а балистични ракети. Това заяви в интервю за Главред анализаторът Александър Кочетков. 

 

"Минимизацията на тези рискове изисква ние много бързо да се въоръжим със съвременно оръжие, част от което можем да произведем сами, с помощта на нашите съюзници. А не да ги молим да ни дадат ракети. Защото ние над половин година настояваме за ракети с обсег 300 км, а бихме могли за да си ги изготвим сами", отбелязва Кочетков. 

 

Той е категоричен, че в Русия трябва да са наясно, че нападение срещу Украйна ще предизвика удар по Кремъл с балистична ракута. Според Александър Кочетков, Русия разбира само езика на силата. 

 

"Трябва да се въоръжим и да сме толкова силни, та на путинистите и постпутинистите даже да не им минава мисълта през главата, че могат отново да нападнат Украйна. Тъй като ще получат сериозен отпор - срещу Кремъл тогава ще летят не някакви датски дронове, а сериозна балистична ракета", казва експертът.

 

Според него Евгений Пригожин искада се изнесе от Русия, защото като бивш зек има развито силно чувство за самосъхранение и усеща, че около него става горещо, тъй като е казал много излишни неща. Затова иска да се скрие някъде, например в Судан. Путин е много обидчив и отмъстителен. Той забравя собствените си обещания, но не и когато някой го е обидил. Затова Пригожин иска да напусне Русия и да се скрие в Африка, добавя Кочетков. 

 

"Аз съм убеден, че сред силоваците в обкръжението на Путин продължават дискусиите какво да се прави с Пригожин. Там съществува конкуренция, създадена от самия Путин, но сега тя им вреди, защото не могат да вземат решение. Според информацията, която имаме, засега надделява мнението в обкръжението на Николай Патрушев, че Пригожин трубва да бъде оставен, а не ликвидиран, защото все още може да бъде полезен. 

 

Политическият анализатор е категоричен, че не бива да се наричат руските управляващи "елит". 
"Това са групировки вътре в полукриминалния режим в РФ, които се разправят помежду си с криминални методи. Тоест, това не са политически елити, които общуват помежду си с методите на публичната политика. Те се разправят едни други с методите на спецслужбите и "Новичок"-ът при тях е много по-ефективен от всякакви гласувания. 

 

"Най-вероятно, след Путин ще дойде някакъв "колективен Путин". Не отделна персона, не Кадиров, Пригожин, а колективен, който ще бъде същият като Путин, но ще изглежда малко по-различно. Няма да е толкова изцапан с кръв...След Сталин в Русия дойде на власт "колективния Сталин", начело с никаквеца Маленков, който се опитваше да провежда неговаат линия, но това вече бе невъзможно. След това дойде Хрушчов, който се зае с развенчаване на култа към Сталин. Нещо подобно, "колективни силоваци" ще дойдат след Путин, даже и той да не е мъртъв, а само отстранен. След него ще дойде човек, когото в момента не виждаме, по същият начин, по който и Хрушчов не беше видим. И той ще се заеме с развенчаване на култа към Путин. Но това ще стане след години, трябва да доживеем до това време", прогнозира Кочетков. 

Още от "Интервю"

Последни новини

Най-четени