Украйна вече получи касетъчни боеприпаси от САЩ, руснаците са в паника

Това е много мощно оръжие, подчертава бригаден генерал Александър Тарнавски

Касетъчни боеприпаси
Касетъчни боеприпаси Източник: W

Украйна получи от САЩ касетъчни боеприпаси, те могат радикално да изменят ситуацията на бойното поле във войната с руските агресори. Това съобщи в интервю за CNN командващият оперативно-стратегическата групировка войски "Твардия" бригаден генерал Александър Тарнавски. 


Според него украинските военни току-що са ги получили, но още не са ги използвали. Търнавски отбеляза, че "противникът също разбира, че получавайки тези боеприпаси, ние ще получим преимущество".

 

"Това е много мощно оръжие" подчертава генералът. Търнавски заявява, че използването на касетъчни боеприпаси е забранено в гъстонеселени райони, дори и да се заети от руски окупатори. 

Още от "Интервю"

Проф. Пламен Павлов: Бенковски и Ботев са знаели, че Русия е не по-малък тиранин от Османската империя

В днешната геополитическа среда ние се нуждаем от стабилно управление, което няма да робува на капризите на Путин и да фаворизира хора като Орбан, които предадоха на практика Унгарската революция от 1956-та година с поведението си

Прочетете повече прочетете повече

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени