В американския Конгрес обявиха условието, при което американските военни ще се намесят във войната срещу Русия

САЩ трябва да продължат да подкрепят Украйна, за да предотвратят ескалацията на агресията на Кремъл

Хаким Джефрис
Хаким Джефрис Източник: Скрийншот видео кадър

Лидерът на демократите в Камарата на представителите Хаким Джефрис смята, че САЩ ще трябва да се намесят във войната срещу Руската федерация "не само с американски пари, но и с военни", ако Украйна падне.

 

"Не можем да позволим на Украйна да падне, защото ако това се случи, има значителна вероятност Америка да трябва да се намеси в конфликта - не само с нашите пари, но и с нашите войски", каза той в интервю за CBS News.

 

Хаким Джефрис
Хаким Джефрис Източник: Скрийншот видео кадър

Според конгресмена САЩ трябва да продължат да подкрепят Украйна, за да предотвратят ескалацията на агресията на Кремъл. Джефрис припомни, че Руската федерация първо нахлу в Грузия, а едва след това окупира украинския Крим.

 

"Трябва ли да вярваме, че пред лицето на този вид последователна агресия, че ако позволим на Владимир Путин да успее в Украйна, той ще спре само в Украйна? Разбира се, че не", подчерта политикът.

Още от "Интервю"

Проф. Пламен Павлов: Бенковски и Ботев са знаели, че Русия е не по-малък тиранин от Османската империя

В днешната геополитическа среда ние се нуждаем от стабилно управление, което няма да робува на капризите на Путин и да фаворизира хора като Орбан, които предадоха на практика Унгарската революция от 1956-та година с поведението си

Прочетете повече прочетете повече

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени