"В Руската федерация ще започне бунт": Жданов каза каква причина ще накара руснаците да се обърнат срещу Путин

Засега руснаците все още вярват в добрия цар, но икономическата ситуация в страната агресор се влошава все повече и един ден ще има неконтролиран срив

Олег Жданов
Олег Жданов

В икономиката на страната агресор Русия поради войната протичат негативни процеси, които рано или късно ще доведат до неконтролиран срив. Сега руснаците все още вярват в "добрия цар", но след време ще има масов руски бунт.

 

Той ще започне вероятно с протести срещу повишаването на цените и други негативни процеси в руската икономика. Това мнение изрази военният експерт, полк. от резерва Олег Жданов в интервю за интернет изданието "Главред".

 

Според него поражението на руските войски в Украйна може да бъде тласъкът, който ще даде началото на процеса на разпадане на Русия.

"Първо, защото войната изсмуква всички ресурси. Само погледнете какво се случва в Русия с цените, например на яйцата (...) Централната банка на Руската федерация казва, че годишната инфлация е 7%, въпреки че всъщност е на ниво от 25%. На пресконференцията на Путин най-много ми хареса следният въпрос: "Защо нашата реалност не съвпада с вашата реалност?". Този въпрос илюстрира много добре какво се случва", каза Жданов.

 

Военният експерт отбелязва, че когато Руската федерация е започнала войната, тя "е включила печатницата за пари, печата милиони" и раздава тези пари на участниците в "специалната военна операция". В същото време в рамките на Руската федерация цените се покачват поради липсата на домакински стоки и храни.

 

"Цената на стоките расте, защото страната произвежда танкове и боеприпаси, а не храна. А заплатите изглежда растат. Но този дисбаланс в търговията води до гигантска инфлация и това е само началото. Ще има още един срив, при това неконтролируем. Сега руснаците все още вярват в добрия цар, но след това ще има "руски бунт, безсмислен и безмилостен", когато хората излязат на улицата", прогнозира Жданов.

 

Кой е Олег Жданов
Олег Владимирович Жданов (роден на 30 март 1966 г. в Дрезден, Източна Германия) е съветски и украински военен офицер, полковник от въоръжените сили на Украйна и украински военен експерт.

 

От 2016 г. той често пише статии в украинската, руската, беларуската и иракската преса. Жданов има собствен канал в YouTube, в който пуска видеоклипове с анализи на военните действия, където има повече от 900 хиляди абонати и 63 милиона гледания.

Още от "Интервю"

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени