Василий Малюк: Сринахме руския добив и преработка на нефт с 12 %

Началникът на украинското контраразузнаване (СБУ) коментира множеството удари по руски нефтопреработващи заводи

Василий Малюк
Василий Малюк Източник: Скрийншот видео кадър

Ръководителят на Службата за сигурност на Украйна Василий Малюк коментира последните украински удари по петролните рафинерии в Русия. "На територията на противника се проведоха редица успешни реализации. Искам да подчертая, че именно чрез износа на петролни продукти Русия попълва бюджета си: това всъщност е една трета от техния бюджет и лъвският пай от военния бюджет", каза той в интервю за ICTV.

 

Според него е необходимо максимално да се минимизират тези бюджетни приходи и автоматично да се "отреже кислородът към Путлер". Операциите се извършват с помощта на дронове с голям обсег. "Вече имаме намаляване както на производството, така и на преработката с 12%", добави той.

 

Малюк припомни също, че от началото на март Русия напълно е спряла износа на бензин. Службата за сигурност на Украйна  (СБУ) вече извърши 13 успешни атаки срещу руски рафинерии. "Продължаваме да работим, а страната-бензиностанция (Русия, бел. ред.) продължава да се срива", каза шефът на СБУ, цитиран от УНИАН.

Още от "Интервю"

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени