Весела Лечева: Не е нормално да протегнем коалиционна ръка към наш идеологически противник като ДБ или към ПП

Според нея, "този тежък и дълъг танц с "Демократична България" и с хора, които са те посочвали за голямото зло, няма как да се разбере от нашите членове и симпатизанти"

Весела Лечева като служебен спортен министър
Весела Лечева като служебен спортен министър Източник: ММС

"Лично аз смятам, че в един определен момент БСП трябваше да излезе от управлението, да изтегли министрите си и да остане коалиционен партньор, като гласува само онези решения в Народното събрание, които са от особена важност за българските граждани", заявява в интервю за "24 часа" служебният министър на спорта Весела Лечева.

 

Тя подчертава, че независимо от резултатите на изборите, които са показали този тип на управление е трябвало да се прецени до къде могат да стигнат компромисите. Според нея, "този тежък и дълъг танц с "Демократична България" и с хора, които са те посочвали за голямото зло, няма как да се разбере от нашите членове и симпатизанти".

 

Според Лечева изборните резултати показват, че решенията които се взимат от това ръководство на БСП са ясен измерител. "Не е нормално да протегнем коалиционна ръка към наш идеологически противник като ДБ или към ПП, които през кампаниите обвинявахме, че ни краде избирателите, а да атакуваме президента", допълни още тя. 

 

"Трябва да се подходи много внимателно по отношение на професионалната квалификация на хората, които управляват тези сериозни спортни структури. Но пък вчера получих сигнал, че хора от ръководството на тези структури са натискани да работят за определени субекти по време на предстоящите избори. Аз никога не съм си позволявала от това място по никакъв начин да притискам нито спортни организации, нито търговски дружества, нито други структури, които са ми били на подчинение, и да бъдат ангажирани с политически процеси. Смятам това за много вредно за самата институция и за резултатите", добавя един от изявените критици на Нинова в БСП, която Радев назначи за спортен министър.

Още от "Интервю"

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени