Военният експерт Олег Жданов: В Русия започна гражданска война

Той коментира събитията в Белгородска област

Олег Жданов
Олег Жданов

В Русия избухна гражданска война. Това изявление направи военният експерт Олег Жданов, коментирайки събитията в Белгородска област на Руската федерация.

 

"Вчера в рано сутринта в Белгородска област започнаха военните действия. Две формирования обявиха, че започват да освобождават Руската федерация от режима на Путин. Всичко това беше предвидено и предсказано. Спомнете си първите месеци на войната, когато много хора, включително и аз, казахме, че всичко ще завърши с гражданска война в Русия. Ето я - гражданската война в Русия. Руснаците освобождават Руската федерация от режима на Путин" отбеляза той, цитиран от УНИАН.

 

Според него събитията по границата с Украйна се развиват много бързо: "Тръгнаха от КПП в района на Гайворон, след което започнаха да се придвижват към Белгород. Последната информация, която успях да получа преди началото на записа, беше, че боевете се водят за град Гайворон и за Гора-Подол".

 

Жданов добави още, че първоначално руското ръководство не е искало да признае факта на въоръжен сблъсък, но когато руските доброволци разположиха танкове и хеликоптери в небето, се е провело извънредно съвещание в Белгород. По-късно беше обявена въздушна тревога и започва евакуация на местното население.

 

Припомняме, че на 22 май ГУРМО на Украйна заяви, че представители на легиона "Свобода за Русия" и "Руски доброволчески корпус" провеждат на територията на руската Белгородска област операция, целта на която е създаването на "полоса за сигурност". След това руските доброволци обявиха, че след създаването на демилитаризирана зона на границата с Украйн планират да освободят цяла Русия от диктата на Путин. 

Още от "Интервю"

Последни новини

Най-четени