Военният експерт Олег Жданов: В Русия започна гражданска война

Той коментира събитията в Белгородска област

Олег Жданов
Олег Жданов

В Русия избухна гражданска война. Това изявление направи военният експерт Олег Жданов, коментирайки събитията в Белгородска област на Руската федерация.

 

"Вчера в рано сутринта в Белгородска област започнаха военните действия. Две формирования обявиха, че започват да освобождават Руската федерация от режима на Путин. Всичко това беше предвидено и предсказано. Спомнете си първите месеци на войната, когато много хора, включително и аз, казахме, че всичко ще завърши с гражданска война в Русия. Ето я - гражданската война в Русия. Руснаците освобождават Руската федерация от режима на Путин" отбеляза той, цитиран от УНИАН.

 

Според него събитията по границата с Украйна се развиват много бързо: "Тръгнаха от КПП в района на Гайворон, след което започнаха да се придвижват към Белгород. Последната информация, която успях да получа преди началото на записа, беше, че боевете се водят за град Гайворон и за Гора-Подол".

 

Жданов добави още, че първоначално руското ръководство не е искало да признае факта на въоръжен сблъсък, но когато руските доброволци разположиха танкове и хеликоптери в небето, се е провело извънредно съвещание в Белгород. По-късно беше обявена въздушна тревога и започва евакуация на местното население.

 

Припомняме, че на 22 май ГУРМО на Украйна заяви, че представители на легиона "Свобода за Русия" и "Руски доброволчески корпус" провеждат на територията на руската Белгородска област операция, целта на която е създаването на "полоса за сигурност". След това руските доброволци обявиха, че след създаването на демилитаризирана зона на границата с Украйн планират да освободят цяла Русия от диктата на Путин. 

Още от "Интервю"

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени