Володимир Зеленски: Не разбирам как Тръмп може да е на страната на Путин

Зеленски смята, че ако Тръмп реши да подкрепи Русия, а не Украйна, в сегашната пълномащабна война, той ще застане "срещу американския народ"

Володимир Зеленски пред CNN
Володимир Зеленски пред CNN Източник: Скрийншот видео кадър

Украинският президент Володимир Зеленски смята, че вероятният кандидат за президент на САЩ на Републиканската партия Доналд Тръмп не разбира целите на Владимир Путин във войната срещу Украйна и затова се противопоставя на по-нататъшната помощ за Киев. Той каза това в интервю за CNN.

 

Зеленски акцентира, че "не разбира как Доналд Тръмп може да бъде на страната на Путин". "Невероятно е", добави той. Според Зеленски Тръмп не разбира целите на руския президент и "не го познава".

 

"Знам, че се е срещал с него... Но той никога не е бил във война с Путин. Американската армия никога не се е сражавала с руската армия. Никога...Той не разбира, че Путин никога няма да спре", подчерта украинският президент.

 

Зеленски смята, че ако Тръмп реши да подкрепи Русия, а не Украйна, в сегашната пълномащабна война, той ще застане "срещу американския народ".

 

Както вече много медии съобщиха, ако спечели президентските избори в САЩ, Тръмп се готви да "намали ангажиментите си" към някои членове на НАТО, а също така планира да накара Украйна и Русия да преговарят.

 

През ноември Володимир Зеленски покани Тръмп да дойде в Украйна. Но Тръмп отказа, позовавайки се на "конфликт на интереси" със сегашната администрация на Джо Байдън.

 

След това Зеленски многократно кани Тръмп да дойде отново, включително на фронтовата линия.

Още от "Интервю"

Проф. Пламен Павлов: Бенковски и Ботев са знаели, че Русия е не по-малък тиранин от Османската империя

В днешната геополитическа среда ние се нуждаем от стабилно управление, което няма да робува на капризите на Путин и да фаворизира хора като Орбан, които предадоха на практика Унгарската революция от 1956-та година с поведението си

Прочетете повече прочетете повече

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени