Юлий Москов, специално за Zonanews: Нинова, която прецака "Техноимпекс" и съсипа "Булгартабак", щяла да се бори срещу корупцията

Ние сега живеем 1945 година. Ние не празнуваме Хелоуин, ние живеем Хелоуин

Юлий Москов
Юлий Москов Източник: NOVA

Интервю на Живка Кехайова с журналиста Юлий Москов

 

Г-н Москов, задава ли се поредният провал?

Това не е редовно правителство, това си е служебно правителство на Румен Радев. Помислете: Румен Радев държи в ръцете си лично министър-председателя, вицепремиера и министър на финансите, вътрешния министър, военния министър, още един вицепремиер и министър, който ще отговаря за ефективността на управлението - каквото и да означава това невиждано звено. Това си е служебно правителство. В България полупрезидентското управление се увеличава и над държавата се спуска тежък мрак. Виждате, че тези хора, са много странни хора.

 

Щели да вземат 12 млрд. лв. нов дълг. Чакайте, бе хора, вие съвсем ли полудяхте? Първо, никой не казва за какво са тези пари. Никой не казва и досега, за какво отидоха взетите от служебното правителство заеми - близо 2 млрд. НАП казва, че са събрани 4 млрд. лв. допълнително - стават 6 млрд. лв. Спряха магистралите и взеха още 750 млн. лв. - кажи го - още 1 млрд. Станаха 7 млрд. И никой не знае тези суми къде са. Били едни прозрачни хора. Те са по-непрогледни от мъглата на Витоша. Къде отидоха тези пари? Били направили нещо за 160 млн. лв. Ама чакайте, ние питаме за 7-8 млрд.

 

Да погледнем друго важно - Плана за възстановяване и устойчивост. Имал бил технически забележки и нужда от технически поправки - чудовищна лъжа! Брюксел направи на нищо този  план. Те трябва да го пишат наново. За нищо не става. Какво правим, бе господа? Как ще я караме от тук на татък?

Ами досегашните служебни министри? Остават им 48 часа власт, те правят чудеса - закриват болници, направо чудеса правят, ама не от добрите. Буквално не знам какво става.

 

Това някаква антиутопия ли е?

С вас не сме били родени, но ето - сега ясно разбираме какво се е случило в България през 1945 година. Това същото се е случило! Оруел написа "1984-та", но ние сега четем - 1945. За капак щели да уволняват и държавната администрация, но проблемът е още по-голям - под ножа е цялата държава и самия български народ. Точно 1945 година! Това живеем в момента - там живеем. Ние в България не празнуваме Хелоуин - ние в него живеем.

 

Виждате ли изход?

Дали виждам изход? Не, засега не. Изходът е народът отново да излиза на улицата и да ги маха. Това ще стане неизбежно, но най-рано през март. И да не иска, ще трябва, защото просто няма да може да живее този народ - чудовищна инфлация, цените хвърчат, от 1 януари сметката за ток и парно ще е по-висока от пенсията. За третото тримесечие икономическият растеж в България е 0,4 - НУЛА. В Румъниs е 20%, в Гърция - 8%, ние - 0. Ето, това може Румен Радев заедно с неговите измислени министри. Друго не могат.

 

Щели да се борят с корупцията - да умреш от смях направо! Сергей Станишев навремето - не знам какво да кажа - социалист, или комунист, уволни Корнелия Нинова като зам.-министър на икономиката за съмнения в корупция. За да го направи и да е принуден да каже, никакви съмнения не е имало - да знаете! Сигурна работа е. Сега Корнелия Нинова е вицепремиер. Същата тази леличка, която прецака "Техноимпекс", която подари "Пловдивския панаир", която съсипа "Булгартабак" - щяла да се бори срещу корупцията?!

 

Понякога се ощипвам да видя сънувам ли, или съм буден. Тези хора за идиоти ли ни мислят, или те са напълно видиотени? Че не им пука, е ясно, но не им пука по една причина - чувстват се ненаказуеми и освен това са глупавички. Умният човек "си връзва гащите", а тези карат по казашки: "По конете и шашки вън!". Няма да я докарат далече, това е ясно.

 

Още от "Интервю"

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени