Зеленски: Путин ще моли за преговори, когато украинската армия стъпи в Крим

Украинският президент коментира и налудничавите твърдения на Доналд Тръмп, че може "за 24 часа да сложи край на войната"

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Руският президент Владимир Путин ще търси начини за диалог с цивилизования свят, когато украинската армия достигне окупирания от руснаците украински полуостров Крим. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в интервю за американската телевизия ABC.

 

"Абсолютно ясно е, логична реторика, че в момента, когато Украйна достигне административната граница с временно окупирания украински полуостров Крим, Путин ще бъде принуден да търси диалог с цивилизования свят. За разлика от времето преди пълномащабното нашествие, защото той ще бъде отслабен”, заяви Зеленски за фона на контраофанзивата на ЗСУ, която цели да освободи още окупирани от руските терористи украински територии.

 

Зеленски бе попитан дали е загрижен от предстоящите избори в САЩ и възможността военната подкрепа към Киев да намалее. "Това е вътрешнополитически въпрос. Американците трябва да решат и не бих искал да се намесвам. Но за нас е важно да запазим двупартийната подкрепа на Украйна... Разбираме, че има някои опасни сигнали, идващи от определени политици на САЩ относно намаляването на помощта за Украйна", каза Зеленски.

 

Украинският президент коментира и налудничавите твърдения на Доналд Тръмп, че може "за 24 часа да сложи край на войната". "Самото желание да се сложи край на войната е красиво. Но това желание трябва да се основава на някакъв опит от реалния живот. Е, Доналд Тръмп вече имаше тези 24 часа по време на своето управление. Бяхме във война, не в пълномащабна война, но бяхме във война, но предполагам Тръмп по това време е имал други приоритети", каза иронично Зеленски.

Украинският президент ясно подчерта, че страната му няма да се откаже и от сантиметър своя земя. По думите на Зеленски е изключен край на войната за сметка на Киев, който включва именно такъв сценарий. Зеленски коментира и контраофанзивата на ЗСУ: "Днес инициативата е на наша страна. Напредваме, макар и не толкова бързо [колкото ни се иска]. Но напредваме", каза той.

Още от "Интервю"

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени