Журналистът Дмитрий Гордон: Путин ще бъде свален и ще приключи в локва пикня насред Кремъл

Според него идеалният вариант за победа е разпадът на Русия

Дмитрий Гордон
Дмитрий Гордон Източник: Скрийншот/You Tube

"Аз вярвам в свалянето на Путин. Еднозначно! Вярвам във военния успех на ВСУ. Ще ви дам пример - да си представим масирана атака срещу Крим. Знаем колко военни части се намират там, колко военни бази има там, колко средства за ПВО, складове с ГСМ и въоръжение. Знаем всички обекти като на длан. Представете си си как в един прекрасен ден нещо "удари" всички тези обекти и те се разлетят на май..ната си. Взривят се, а Кримският мост вече ще го няма. И колко много ще им се иска (на руските окупатори бел. ред.) да избягат". 

Това заяви в интервю за You Tube канал "Даша Счастливая" създателят на канала "В гостях у Гордона" и един от най-известните украински публицисти Дмитрий Гордон. 

 

"Всички тези руснаци ще "драснат" от Крим - с надувни лодки, с кораби, с каквото е възможно само и само да се изнесат от Крим. Представете си Путин, който десет години говори за Кримския мост и изведнъж тази "табуретка" му я избиват под краката. Няма го този Крим. Ето, в тази ситуация могат да отидат при него "другарите" и да му кажат: "Владимир Владимирович, трябва да си починете". Настъпва момент в живота на всеки диктатор (...) вземете например Сталин - винаги е работил изпреварващо, убивал е всички, които са знаели за него нелицеприятни факти от неговия дореволюционен живот. След това убива тези, които са участвали с него в революцията. След това тези, които са убивали предишните. Но след време отслабва и започва да крои планове да унищожи и Молотов, и Маленков, и особено Берия, също Хрущьов, Булганин. Но той отслабва, те го изолират и накрая свършва в локва от собствената си пикня, в столовата на вилата в Кунцево", заявява Гордон. 

 

"Путин много обича Сталин. Михаил Саакашвили ми е разказвал, Путин е обичал да си говори с него в Кремъл, водил го е в кабинета на Сталин и му е подчертавал: "Това е кабинетът на Сталин, знаеш ли къде сме - в кабинета на Сталин!". Затова неговият край ще бъде безславен. Уверен съм, че няма да свърши с добро. Въпросът е кога и как ще стане това", подчертава публицистът. 

 

"Преди няколко месеца заявих, че войната ще свърши тази година. Продължавам да съм уверен в това и ще го заявя и сега. Защо мисля така? Основно заради информацията, с която разполагам. Това е информация от отворени източници - наши, руски и западни, както и от затворени източници - наши и западни. Това са хора, които се намират на високи нива във властта в съответните страни, които ми разказват тези неща и пред които съм дал дума да не ги разкривам. Мирише на край на войната, защото основните играчи са уморени", добавя Дмитрий Гордон. 

 

"Русия е изморена (от войната, бел. ред.) и се задъхва. Руската икономика навлезе в тежка криза, което  
призна и Елвира Набиулина (директорът на Централната банка на РФ, бел. ред.), която за руснаците е героиня, тъй като спасяваше Русия през всички тези години. Тя каза: "Край, това беше, стигнахме максимума. Сега ще започне спад на икономиката ни, при това на всички показатели", допълни Гордон. 

 

Той разказа, че руснаците имат тежък проблем с въоръжението - например с бронираната техника. "Нашите дронове унищожават всичко с огромна скорост. Нямат (руснаците, бел. ред.) с какво да атакуват. Тези празноглави орки нападат, качени на мотоциклети, на мотопеди, с мотори с кошове - по двама, а в коша е разположено въоръжението им. Скоро не знам с какво ще настъпват. Русия се изтощава, вкл. и финансово. Санкциите критически отрязват всякакви възможности за финансиране. Имат проблеми и с китайците, и с индийците, защото американските санкции прекратяват възможността за финансови транзакции с банките в тези страни" коментира журналистът.

 

"Никой вече не иска да ходи да воюва там. Страхуват се да обявят мобилизация. Представяте ли си - вече дават накуп като първо заплащане по $20 000 на тези, които искат да воюват. Каква идеология, това си е само бизнес. И забележете кои отиват да воюват (в Украйна, бел. ред.). Това са някакви оркоподобни, дегенерати. Аз съм ги виждал тези, снимал съм сюжети в лагери за руски военнопленници - това са адови изчадия, абсолютни дебили. Там нормални очи, нормални лица няма. Това са уроди, това е някаква генетична задънена улица", споделя впечатленията си Дмитрий Гордон. 

 

Публицистът коментира новата ситуация в НАТО след влизането в пакта на Швеция и Финландия. "Финландия се намира близо до Санкт Петербург. Американските ракети вече ще вземат на прицел всичко там. Русия е тъпа страна, която се оказа зависима от Северна Корея, от Иран, от Китай. Поради това Русия я е изтощена", убеден е той. 

 

Какво представлява за Украйна победата, пита се журналистът. "За мен победата е Украйна да се върне в границите от 1991 г. Това са репарациите, които ще ни заплати тази фашистка, проклета страна (Русия, бел. ред.). В покаянието и историческата отговорност на руския народ, не само на Путин. За това, че те мълчаливо търпяха и търпят това и го подкрепят", заявява Гордон. 

 

Той прави доста мрачна прогноза - според него дори възстановяването на Украйна в границите от 1991 г. няма да означава край на войната, а ще бъде по-скоро само отсрочка преди следващата война. "Тази нацистка държава Русия е обладана от мания да воюва, обхваната е от желание за мъст срещу Украйна. Тя може и да отстъпи, ще отчете грешките си, ще извлече от това уроци, ще се превъоръжи. Ще опита да свали санкциите и ще създаде нови оръжия. И отново ще нападне Украйна. Затова връщането на Украйна в границите от 1991 г. няма да донесе окончателна победа", заявява Дмитрий Гордон. 

 

Според него идеалният вариант за победа е разпадът на Русия. "Победа според мен ще бъде, когато Украйна бъде приета в ЕС и НАТО. Това ще бъде гаранция, че ще има дългосрочен и справедлив мир. Именно членството на Украйна в ЕС и НАТО - това е най-главното, което трябва да постигнем". 

Още от "Интервю"

Проф. Пламен Павлов: Не може да твърдиш, че си патриот, и същевременно да си проводник на руските интереси - да бъдеш аг

Макар самият акт да е събитие с нотки на авантюризъм, то се оказва успешно заради противоречията на Великите сили и на крайно отрицателното отношение на Русия, казва професорът историк

Прочетете повече прочетете повече

Висока избирателна активност или нова политическа сила може да спре серията от неуспешни мандати за съставяне на правите

От 2001 година насам тенденцията в българския парламент е да се излъчват коалиционни правителства, като той става все по-раздробен и раздробен, което означава, че или трябва да има широка коалиция, или най-големите партии да се разберат да управляват заедно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени