Журналистът Дмитрий Гордон: Русия е една голяма помийна яма, която иска да засмуче всичко останало (ВИДЕО)

Все още си бършат задниците с вестници, но се опитват да наложат начина си на живот на другите, заявява той

Дмитрий Гордон
Дмитрий Гордон Източник: Khersonline

Основателят на онлайн изданието "ГОРДОН" Дмитрий Гордон в интервю за главния редактор на изданието Алес Бацман нарече Русия "помийна яма" и "мизерия" като подчерта, че стандартът на живот там винаги е бил много по-лош от стандарта на живот в Украйна.


Гордон подчертава, че познава много добре Русия: той е служил в армията там, а след това в края на 80-те - средата на 90-те години, когато е организирал концерти, е обиколил целия Съветски съюз и Русия.

 

"Бил съм практически навсякъде - едва ли има областен център в Русия, в който да не съм бил. От Магадан и Хабаровск до Пенза, Челябинск, Екатеринбург, Санкт Петербург - всичко това съм го пропътувал. И всичко съм видял със собствените си очи. Виждал съм как в Екатеринбург в един часа на обяд жените са масово пияни, как влизат в столовата и на екс изпиват чаша водка. Виждал съм рухнали колиби, враснали в земята по цяла Русия", спомня си той. 

 

Гордон подчертава, че преди 30 години ситуацията в Русия и Украйна (особено Западна Украйна) е била много различна и разказва как през 1991 г. за пръв път посещава Черновци. 

 

"Откачих. Помислих си - къде съм? Такива сгради! А Лвов как ме впечатли! Какви постройки, какви имения, каква висока култура... Видях балтийските държави: Литва, Латвия, Естония - и се удивих: какво е това, Съветският съюз ли е? Фантастика! И когато попаднеш в Русия, особено в дълбоката провинция, когато се отдалечиш на 30 км от Москва, виждаш кошмар. Започнаш да наслагваш знанията си по история върху картината, която виждаш и осъзнаваш, че тази страна е задънена улица", казва Гордон.

 

"Животът, който живеят руснаците в никакъв случай не може да се нарече човешки. Това е животински начин на живот", добавя журналистът. 

 

Той специално подчертава, че не бива да се сравнява живота в Москва, Санкт Петербург и още няколко града с население над милион, както и градовете, където се добива нефт, с останалите региони. 

 

"Аз съм справедлив човек - Москва е потресаващ град. Това е ниво, сравнимо с най-добрите световни стандарти. Но това не е Русия, това е друга страна. Русия е всичко останало. И там възпитават орки, които след това пристигат в благоденстващи държави...Украйна беше една благоденстваща страна. Да, имаме много недостатъци, но ние се справяме постепенно с тях. Нямаме нужда от някого, който да е рефер в нашите спорове или да решава вместо нас. Ние сами ще решаваме как да живеем. А те пристигнаха тук...тези кучи синове! Те собственият си живот не са подредили, но искат на нас да ни казват как да живеем", възмущава се Дмитрий Гордон. 

 

Той добавя, че тези твари винаги са действали и действат по един и същи начин - и припомня въстанието срещу просъветското правителство в Унгария през 1956 г. и нахлуването на Съветите и държави от Варшавския договор в Чехословакия през 1968 г. 

 

"Сами не са успели да си построят нищо. При тях няма нищо човешко, нямат нормален начин на живот, все още си бършат задниците с нарязани вестници, които висят, закачени на гвоздеи в тези техни вонящи външни тоалетни, където са в ла.на до шията. Но те се натрапват и искат да наложат своя жалък начин на живот на хора, които искат да се отърват от това, да забравят за него като за страшен сън", коментира гордон. 

 

"Цяла Русия е една "помийна яма", която иска да засмуче при себе си всички останали. Помня, пътуваш по Русия - уж богата страна - и няма нито една нормална тоалетна, нито нормална храна, няма нищо. Само едни озлобени хора, зли. Знаеш ли, хората там са зли, защото живеят зле, няма щастие. Сиви градове, боядисани сгради основно в сиво, всичко е едно такова разбито...Затова, когато някой започне да ми спори и да ми разказва (нещо за Русия, бел. ред.) - момчета, извинявайте. С очите си съм видял всичко, с краката си съм го обходил, всичко съм видял". 

 

Дмитрий Гордон предполага, че днешното състояние на руското общество е може би резултат от отрицателна селекция - в историята на РФ има немалко трагични страници, когато са били изтребвани най-качествените й представители. 

 

"Аз съм изучавал много историята на Русия, работил съм в архиви. Знам, че Русия е страшна страна, която е унищожила десетки милиони свои граждани: през гражданската овйна, Голодомора, различни репресии, Втората световна война, изселване в лагери, концлагери, параходите, на които са изселени в чужбина руските философи, най-различни емиграции...Това е страна, която съзнателно е действала, за да се унищожат най-добрите и резултатът е този - случила се е отрицателна селекция. Защо виждаме такава сбирщина днес? Това е резултат от унищожаването на най-качествените представители в течение на много години", отбелязва Дмитрий Гордон. 

 

Още от "Интервю"

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев коментира и предложението за смяна на министъра на земеделието, като посочи, че самият Кирил Вътев е предпочел да напусне

Прочетете повече прочетете повече

В интервю за германски медии Зеленски критикува липсата на доставки на оръжия от Запада

Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени