Ахмед Ал Мадбух ще открие изложбата "Палестина – Светата Земя" днес в Пловдив

Н.Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух е посланик на Палестина и доайен на Дипломатическия корпус у нас

Пловдив
Пловдив Източник: Zonanews

Извънредният и пълномощен посланик на Държавата Палестина в Република България и доайен на Дипломатическия корпус у нас – Н.Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух ще открие изложбата "Палестина – Светата Земя" днес – 3 май 2022 г., вторник, в 18.00 часа, в Дом на културата "Борис Христов", фоайе ет.2.

 

Фотоекспозицията представя древните градове и духовни светилища на Палестина, културно-историческото наследство и традиции, съхранили до днес красотата и мистиката, вписани във вековните легенди за библейските земи.

 

Скални манастири, римски форуми, религиозни светини и природни феномени ще привлекат вниманието на посетителите с невероятната си история, цветове и форми.

 

Представянето на изложбата в Пловдив се организира от Посолството на Държавата Палестина в Република България и се осъществява с любезното домакинство на община Пловдив. Изложбата, част от пътуващите експозиции на Посолството, е обект на интерес от страна на най-големите културни изложения и фестивали в страната ни.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени