12 поети от 10 страни в четвъртия "Орфей – Пловдив" 2021

Заради пандемията организаторите от фондация "Пловдив ЛИК" подготвят за втора година живо излъчване

Малката базилика на Пловдив
Малката базилика на Пловдив Източник: Община Пловдив

Четвъртото издание на Международния фестивал на поезията „ОРФЕЙ – ПЛОВДИВ“ 2021 ще се проведе от 13 до 15 май в Малката базилика на Пловдив, съобщават от местната администрация. В него участват 12 автори от 9 страни: САЩ, Индия, Испания, Израел, Мароко, Румъния, Молдова, Северна Македония, Албания и България.


Мултиезичният сайт на фестивала www.orpheus-plovdiv.eu вече е обновен с творбите на почти всички участници в тазгодишното издание. Те са публикувани на роден език и в превод на български и на английски. В сайта ще откриете и Програмата за всички събития в тазгодишния "Орфей – Пловдив" 2021.


Заради ситуацията със световната пандемия от COVID-19, организаторите от фондация "Пловдив ЛИК" подготвят за втора година живо излъчване на двете основни фестивални събития – церемонията по откриването на 13 май от 18.00 часа в Малката базилика на Пловдив, и церемонията по награждаването и финалното четене на 14 май по същото време. Те ще могат да се гледат чрез live streaming поради ограничения брой места заради пандемията.


Проектът "Международен фестивал на поезията Орфей – Пловдив" е творчески продукт на фондация "Пловдив ЛИК" и се осъществява за четвърта поредна година с финансовата подкрепа на Община Пловдив. С четирите си издания досега той събира в Пловдив, най-стария жив град в Европа, 55 поети от 20 страни. 

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени