Александър Морфов: Няма да играем "Хъшове" , кандидатът на ДПС Мариус Донкин се гаври

Може би съветникът на ДПС не знае, че "Хъшове" е драматизация на повестта "Немили недраги"

Александър Морфов
Александър Морфов Източник: Peoplepill.com

Спектакълът "Хъшове" няма да се играе на сцената на Народен театър "Иван Вазов", поне докато Мариус Донкин е директор на театъра!". Това се казва в открито писмо на известния режисьор Александър Морфов, кпубликувано от БГНЕС.

 

"Е, приятели, Хъшове, какво ще кажете?

Директорът на театъра, на Народен театър "Иван Вазов", кандидатът за общински съветник на ДПС Мариус Донкин, разрешава да се играе спектакъла "Хъшове", без да осигури никакви репетиции за възстановяване на спектакъла, който от две!!! години е свален от репертоара, както и всички други мои спектакли! Разбира се, тази гавра е с цел ние сами да се откажем от възможността да изиграем спектакъла, лишени от НОРМАЛНИТЕ и НЕОБХОДИМИ репетиции за възстановяването на "Хъшове" и да бъде прехвърлена отговорността върху нас!

Кандидатът на ДПС Донкин организира "Общонационално турне в чест на годишнината от смъртта на Иван Вазов и не включи най-емблематичното произведение на Вазов — "Немили недраги". Може би съветникът на ДПС не знае, че "Хъшове" е драматизация на повестта "Немили недраги" или може би неговите партийни съветници са решили, че не е добре за ДПС този спектакъл да съществува в репертоара на Народния театър! Кандидатът за общински съветник на ДПС — Мариус Донкин е ВАШИЯТ ДИРЕКТОР!

Мълчете си и си трайте! Гордейте се!

С огромно съжаление и извинение към нашите зрители трябва да обявя, че спектакълът "Хъшове" няма да се играе на сцената на Народен театър "Иван Вазов", поне докато този човек е директор на театъра!".

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени