Арнолд Шварценегер: Михаил Горбачов беше един от моите герои

Шварценегер поства в акаунта си в Туитър снимка, на която той е заедно с Горбачов

Арнолд Шварценегер
Арнолд Шварценегер Източник: Pinterest

Легендарният американският киноактьор и бивш губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер заяви, че Михаил Горбачов е бил един от неговите герои. 

 

Според Шварценегер Горбачов принадлежи на историята. Той добави, че е смятал бившия съветски лидер за един от приятелите си и сподели, че е  бил изключителен късметлия да има такъв човек за приятел. 

 

 

Шварценегер поства в акаунта си в Туитър снимка, на която той е заедно с Горбачов. "Има една стара поговорка, която гласи: Никога не се срещай с онези, които смяташ за твои герои. Мисля си, че това е най-лошият съвет, който някога съм чувал. Михаил Горбачов беше един от моите герои и за мен беше чест и радост да се срещна с него. Аз имах невероятния късмет да мога да го нарека приятел", написа Шварценегер. "Ние всички можем да извлечем поуки от неговия невероятен живот", допълни той.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени