Асеновград посреща писателя Георги Връбчев

Той ще представи сборника си с разкази "Акорди"

Георги Връбчев
Георги Връбчев Източник: Община Асеновград

Асеновград посреща писателя Георги Връбчев, съобщават от пресцентъра на общинската администрация. Той ще представи сборника си с разкази "Акорди". Датата на премиерата е 5-ти април, а часът - 17:30 ч. Домакин на премиерата на Връбчев е Градска библиотека "Паисий Хилендарски". Модератор на срещата е Милена Марковска – директор на библиотечната институция.


Книгата е композиция от житейски акорди с либрето, странстващо в светове на трепет и изпитания, философски енигми, страст, предателства и стилно напомняне, че понякога животът е рокендрол и точно тогава е хубав.


"В сърцето ми не спираше да клокочи живата лава на рокендрола, а душата ми живееше божествения живот на класическата музика.", както казва героят в разказа "Рокендрол". Последната книга на Георги Връбчев "Акорди", събира 15 проницателни истории, които подчертават, както естетическия вкус на автора към различни музикални жанрове, така и разбирането му за същността на човешките отношения. Умението на писателя да борави добре със словото носи награди за четири от разказите в новия сборник, достойно отличени в престижни международни конкурси.


Професията на нотариус помага на Георги Връбчев да погледне през призмата на ежедневните обстоятелства, житейските събития и универсалните истини, които често променят неочаквано живота и съдбата на хората. Смел мечтател, който безусловно вярва в пътя напред, писателят създава богата литературна палитра от живи образи, наситени с разнолики емоции, в които читателите могат да разпознаят най-добрите и най-лошите черти от себе си.


Георги Връбчев наследява писателския си талант от дядо му по бащина линия. Член е на Съюза на българските писатели, като пише както проза, така и поезия. Автор е на книгите "Някъде... там... някъде" и "Заветът на викинга", преведена на английски език. Писателят е на път да издаде нов роман през това лято.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени