Българска киновечер се проведе в побратимения на Варна нидерландски град Дордрехт

В края на вечерта гостите имаха възможност да опитат ястия от традиционната българска кухня

Българска киновечер в Дордрехт
Българска киновечер в Дордрехт Източник: Младен Пикулич
Българска киновечер се проведе в побратимения на Варна нидерландски град Дордрехт. Събитието бе посветено на 20-та годишнина от установяване на сътрудничеството между двата града и е част от програмата на филмовия фестивал "Източни съседи", съобщиха от пресцентъра на Община Варна . На прожекцията на 27 -ми октомври зрителите имаха възможност да гледат българския игрален филм "Доза щастие" на режисьора Яна Титова.
 
Сред официалните гости бяха Н. Пр. Константин Димитров, посланик на Република България в Кралство Нидерландия, Рик ван дер Линден, зам.-кмет на Дордрехт, Роб Схилбек, председател на фондация "Дордрехт – Варна". По време на проявата беше излъчен и документален филм, който представя отношенията между морската столица и Дордрехт през последните две десетилетия. В края на вечерта гостите имаха възможност да опитат ястия от традиционната българска кухня.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени