Бургас посреща националната конференция на библиотеките

Официалното откриване на събитието ще се състои на 14 октомври от 10:30 до 11:00 часа

Бургас
Бургас Източник: Община Бургас
Центърът за съвременно изкуство и библиотека в Бургас ще бъде домакин на 31-та национална конференция на библиотеките в България. Тя ще се проведе на 14 и 15 октомври и е под надслов "Библиотеките – предизвикателства и трансформации в КОВИД – 19 среда", съобщават от Община Бургас.
 
Официалното откриване на събитието ще се състои на 14 октомври от 10:30 до 11:00 часа. По време на конференцията ще бъдат дискутирани различни теми. Една от тях засяга новите политики в развитието на колекциите на библиотеките. Другите акценти в програмата са свързани с дигитализацията и дигиталните услуги за гражданите, както и формирането на библиотеките като пространства за творчество, сигурност и доверие.
 
Ще бъдат коментирани още въпросите как работят библиотеките в условията на КОВИД кризата в услуга на читателите. По време на конференцията ще бъдат връчени годишните награди на Българската библиотечно – информационна асоциация.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени