Coldplay обявиха кога ще спрат да записват нова музика

Наскоро вокалистът на групата каза, че следващото им турне отчасти ще бъде захранвано от дансинг, който генерира електричество, когато феновете скачат нагоре и надолу

Coldplay
Coldplay Източник: Twitter
Coldplay ще спрат да записват нова музика като група през 2025 г., разкри фронтменът им Крис Мартин. Той съобщи новината по радиото в сряда, информира Би Би Си (BBC).
 
"Последните ни записи ще излязат през 2025 г. и след това мисля, че ще правим само турнета. Може би ще правим някои съвместни неща, но каталогът на Coldplay, така да се каже, приключва тогава", заяви Мартин.
 
Последните му коментари са в съответствие с казаното от него около издаването на деветия студиен албум на групата му, Music Of The Spheres, който стана номер едно по-рано тази година. Крис Мартин каза пред The NME през октомври, че възнамеряват да направят 12 албума (бел. ред. още три) и след това да спрат. Но сегашното му изказване е първият път, в който той поставя крайния срок.
 
Наскоро вокалистът на групата каза, че следващото им турне отчасти ще бъде захранвано от дансинг, който генерира електричество, когато феновете скачат нагоре и надолу. Това е част от план от 12 точки за намаляване на въглеродния им отпечатък, две години след като групата обеща да не прави турне, докато не успеят да направят това по по-устойчив начин.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени