Деца от Бургас и Струмица ще рисуват щастие

Конкурсните произведения ще бъдат оценявани от жури, което е съставено от специалисти от двете училища

Приемът на рисунките ще започне от 1 март и ще продължи до 31 март
Приемът на рисунките ще започне от 1 март и ще продължи до 31 март Източник: Pinterest
Какво е щастие и как изглежда то? Отговор на този въпрос ще дадат участниците в конкурса за детска рисунка под наслов "Нарисувай щастие". Съвместната инициатива е дело на бургаското училище СУ "Иван Вазов" и ООУ "Сандо Масев" от гр. Струмица, Република Северна Македония. Това съобщиха директорът на СУ "Иван Вазов" Виктор Григоров и председателят на Обществения съвет на училището Наталия Недялкова.
 
В конкурса ще се включат ученици от 1. до 9. клас. Приемът на рисунките ще започне от 1 март и ще продължи до 31 март. Конкурсните произведения ще бъдат оценявани от жури, което е съставено от специалисти от двете училища. Творбите на учениците от Бургас ще бъдат оценявани в Струмица, а на учениците от Струмица – в Бургас.
 
Резултатите ще бъдат обявени през април 2022 година. Класирането – 1-во, 2-ро и 3-то места ще бъде направено в две възрастови категории – от 1. до 4. клас, и от 5. до 9. клас. Отличените творби ще бъдат публикувани на сайтовете на двете училища, като идеята е в бъдеще те да бъдат подредени в обща изложба.
 
ООУ "Сандо Масев" с директор Драгица Спасова се намира в живописния град Струмица, известен с древната си история. Наричан е още "градът на звездите", според античното му име Астраион. Струмица е известна с богатия си културен живот и разнообразни арт прояви, като единият от основните акценти е традиционният Струмишки карнавал, който ежегодно превръща града в истинска феерия.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени