Днес обявяват номинациите за наградите "Оскар"

Актьорите Лесли Джордан и Трейси Елис Рос ще обявят избраните участници във всичките 23 категории

Обявяват номинациите за годишните награди "Оскар"
Обявяват номинациите за годишните награди "Оскар" Източник: Pinterest
Днес трябва да бъдат обявени номинациите за годишните награди на Американската филмова академия. Тази година обявяването на победителите и връчването на статуетките ще бъде на 27 март, пише БНТ.
 
Актьорите Лесли Джордан и Трейси Елис Рос ще обявят избраните участници във всичките 23 категории за наградите "Оскар", които ще бъдат връчени за 94-и път.
 
Тази година 276 филма отговарят на условията за разпределението на наградите, а някои от тези филми вече имат признание и награди от филмови фестивали, но от тях ще бъдат определени 10, които ще претендират за златната статуетка.
 
Точно тази 10-ка е голямата промяна за 2022 г. През последните 10 години обичайно в категорията за най-добър филм се състезават от 5 до 8 или най-много 9 филма.
 
"Белфаст", ​​"Дюн", "Силата на кучето", "Уестсайдска история" бяха номинирани на тазгодишните награди на Гилдията на продуцентите и за Наградите на Гилдията на режисьорите, а най-големите миналогодишни касови хитове "Спайдърмен: Няма път към дома” и "Смъртта можe да почака”, не попаднаха сред номинациите. Дали ще бъдат пропуснати сега, ще научим след часове.
 
За първи път от 2018 година отново раздаването на "Оскари"-те ще има водещ, а церемонията се завръща на обичайното си място в театър "Долби" в Холивуд и ще бъде излъчвана на живо.

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени