Днес връчват отличията на 26-тия "София филм фест"

Отличия ще бъдат раздадени и за документален филм, както и за български късометражен

"София филм фест"
"София филм фест" Източник: Sofia International Film Festival
Церемонията по връчването на отличията на 26-тия международен "София филм фест" е тази вечер от 18:30 ч. в зала 1 на НДК, съобщава БНР.    
 
За 20-и път международно жури ще определи Голямата награда в конкурса за първи или втори игрален филм "София - град на киното", съдържаща парична премия от 7 000 евро, осигурена от Столична община. Председател на журито е българската режисьорка Иглика Трифонова. В надпреварата се включват 12 филма, сред които и два български - "Януари" на Андрей Паунов и "Смирен" на Светослав Драганов. 
 
Балканският конкурс включва едни от най-значимите филми, реализирани през последната година в региона, повечето от които са носители на престижни международни награди. И тук лентите са 12, сред които е нашият "Рибена кост" на режисьора Драгомир Шолев. 
 
Отличия ще бъдат раздадени и за документален филм, както и за български късометражен. Последният конкурс се провежда за 20-ти път. Селектирани са 13 заглавия, а журито е в състав: актрисата Мартина Апостолова и режисьорите Виктор Божинов и носителя на наградата за миналата година Андрей Кулев. 
 
"София филм фест" продължава до края на месеца. 

Още от "Култура"

Връчват наградата "Емил Чакъров" на големия български оперен певец Кирил Манолов в сряда

В оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на сцената на Летния театър на 31 август, освен именития баритон, излизат Йоана Железчева, Даниела Дякова и Михаил Михайлов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени